E2e

Hur man löser en gåta: tips för knepiga gåtor

Gåtor är spel som kräver bra tänkande

Gåtor är spel som kräver bra tänkande, analys och förståelse. Det gör att du kan träna din hjärna och förmågor tänkande. Bortsett från de mentala fördelar som lösa gåtor medför, de är också roligt att spela med din familj och vänner. Gåtor är verkligen inte så svårt att lösa om du vet hur man ska förstå och analysera dem. Lösa gåtor är också en bra hjärngympa för att förhindra tidig angrepp av Parkinsons sjukdom för äldre. Spela detta spel med människor i alla åldersgrupp. För att lösa gåtor lättare, följ dessa tips så att nästa gång du tar en på, kommer alla att bli förvånad över hur bra och hur snabbt du löser gåtor.

  • Läs. Tro det eller ej, läser allt från böcker, tidskrifter till tidningar kan hjälpa dig att lösa gåtor. Läsning gör ofta du mer skickliga på att förstå innebörden av orden. Att lösa gåtor måste du förstå innebörden av varje ord för att hjälpa dig vet svaret.
  • Gör korsord. Göra korsord är ett annat spel som hjälper dig att träna din mentala förmåga. Det kräver tänkande och kunskap för att lösa ett pussel, så gör löser gåtor. Denna verksamhet är ett bra sätt att förbereda dig att lösa gåtor.
  • Köp gåta böcker. Du hittar dem i bokhandeln, och de är mycket billiga. Öva genom att lösa dem, ta din tid att läsa, analysera och förstå ledtrådar. Om du behöver skriva ner ledtrådar, kan du göra det. Det finns ingen tidsgräns för att lösa en gåta. När du är klar med hela boken, kontrollera baksidan för svaren och se hur många rätt som du har.
  • Prova att göra din egen. Om andra människor kan göra gåtor, varför inte göra din egen också? Detta kommer definitivt att sträcka din hjärna muskler till det yttersta. Att göra detta kan hjälpa dig att komma in gåtan beslutsfattare skor. Du kommer att veta vilka ord du använder för att göra en bra gåta, och vilka ledtrådar till att omfatta så att varje gåta är spännande att lösa.
  • Använd en ordbok. Detta är ett mycket bra vapen när lösa gåtor. Du kan slå upp ord som du inte känner till betydelsen av, därför hjälpa dig vidare för att lösa gåtor. Konsultera ordlistan varje gång du stöter på ett svårt ord, och på nolltid kommer du att veta svaret.
  • Om du inte får det på första försöket, gör det igen. Analysera ledtrådar närmare och leta efter synonymer till orden i ledtrådarna. Detta kan hjälpa dig att äntligen lösa det. Att ge upp lätt kommer du ingenstans. Ha tålamod att göra denna verksamhet.

För att göra lösa gåtor roligare

Hur man löser en gåta: tips för knepiga gåtor. Prova att göra din egen.
Hur man löser en gåta: tips för knepiga gåtor. Prova att göra din egen.

För att göra lösa gåtor roligare, förbereda ett litet pris för varje löst gåta. Dina barn kommer att vara mer uppmuntras att spela om de vet att de kommer att belönas för varje rätt gåta som de antar. Du behöver inte spendera för mycket pengar för priser, bara godis och sådant är tillräckligt för att göra spelet mer spännande. Att göra denna aktivitet så ofta som möjligt kommer att gynna hjärna och mental kapacitet på lång sikt. Så, lycka till med att lösa de mind-blowing gåtor!