E2e

Hur man kör säkert på vintern

Det råder ingen tvekan om att köra på vintern medför vissa unika utmaningar. Frysning duggregn, snöstormar och isiga fläckar i vägen kan alla göra din dagliga pendla lite mer komplicerat. Björnar har förmodligen rätt idé - de bara krypa upp och övervintra tills våren gör världen lite mindre hård. Det fungerar bra för dem, men för resten av oss som har jobb och barn och ärenden att köra, här är några idéer för att köra säkert på vintern:

Hur man kör säkert på vintern. Sakta ner, även om du har en fyrhjulsdriven bil.
Hur man kör säkert på vintern. Sakta ner, även om du har en fyrhjulsdriven bil.
 1. Vänta ett tag. Om det alls är möjligt, försök att skjuta sig på vägen efter en snöstorm tills plogar och lastbilar salt har haft en chans att göra några pass.
 2. Planera framåt. Om du kommer att göra en lång enhet, se till att kolla väderprognosen och planera därefter. Om du måste resa, ge dig själv extra tid i dåligt väder.
 3. Hålla den ren. Innan du beger dig ut, vara säker på att alla dina fönster och lampor är helt fria från snö och is. Rengöring små fläckar på främre och bakre vindrutor är långt ifrån tillräckligt.
 4. Tänd din väg. Snöiga, gråväder kan dramatiskt minska din synlighet. Använd dina strålkastare för att hjälpa andra förare ser dig.
 5. Sakta ner, även om du har en fyrhjulsdriven bil. Du kanske kan få igenom snön bättre än andra bilar, men din förmåga att stoppa inte är större än någon annans.
 6. Ge dem lite utrymme. Var extra försiktig och tillåta mer avstånd mellan dig och bilen framför dig. Isiga och hala förhållanden är säker på att öka din bromssträckan, det kan ta upp till tre gånger så långt för att komma till ett stopp på en isig väg än på torr asfalt.
 7. Start och vända med omsorg. Två av de vanligaste tiderna för ditt fordon att sladda är vid acceleration från ett stopp och när du gör en sväng. Göra både i en långsam sätt och du kommer att minimera risken för glidning i sidled. Om du inte befinner dig i en sladd situation, ta bort foten från gaspedalen och styra bilen noggrant (inga ryck rörelser) i den riktning som du vill gå.
 8. Förvänta dig det oväntade. Även om vägarna ser ganska ren, när temperaturen fryser är det bäst att anta att det kommer att finnas några isiga fläckar. Lätta beläggningar av nysnö ofta täcker fast is, så ytterst försiktig.
 9. Svart is kan vara dödligt. När snön har smält och frysas, bildar det ibland en mycket fiffig lager som kallas "svart is." Det största problemet med svart is är att till skillnad tunga lager av snö eller is, svart is ofta osynlig för förare. På grund av detta, många förare först inse att de är på svart is när deras fordon snurrar utom kontroll. När temperaturen är rätt nära fryspunkten, vara medveten om att svarta isen kan förekomma och minska din körhastighet.
 10. Bromsar. Det är viktigt att du vet det rätta sättet att bromsa på ett säkert sätt. Om du har låsningsfria bromsar, inte "pumpa" bromsarna. Du måste stampa hårt på bromsen och hävdar att trycket samtidigt styra noggrant till en säker stopp. Om du är osäker på vilken typ av bromsar i bilen, kontrollera din instruktionsbok eller ring servicetekniker från er återförsäljare.
 11. Däck frågan. Däck förlorar ungefär £ 1 av lufttryck för varje 10-graders sänkning av temperaturen. Var noga med att hålla dina däck pumpade till tillverkarens specifikationer.

  Dessutom kanske du vill överväga att använda lera / vinterdäck under vintermånaderna. Dessa däck är tillåtna i alla stater och kan installeras i uppsättningar av två, ersätter de vanliga däck på drivhjulen. För fyrhjulsdrivna fordon kör, måste du ersätta alla fyra däck.

  Metal dubbdäck kan vara till hjälp också, men är inte lagligt överallt. Om du är osäker, kontakta din lokala polisen för att se om du kan använda dubbdäck i ditt tillstånd.

  En annan möjlighet är snökedjor. Kedjor måste installeras på drivhjulen, så se till att kontrollera om din bil är framhjuls eller bakhjulsdrift. I vissa extremt snöiga eller bergsområden, kan snökedjor krävas, kontrollera med myndigheterna i ditt område, och se till att du eller någon i bilen rätt kan placera kedjorna på hjulen.

  Start och vända med omsorg. Förvänta dig det oväntade.
  Start och vända med omsorg. Förvänta dig det oväntade.
 12. Behålla ditt fordon. Som en del av grundläggande underhåll av fordon , be din mekaniker att kontrollera att batteriet är tillräckligt laddat, att dina vindrutetorkare är i gott skick, och att din bricka behållare är fylld med frostskyddsmedel spolarvätska.
 13. Buckle up. Även om det är viktigt att ha säkerhetsbältet under alla körförhållanden (och för att möta lagkrav), är det särskilt viktigt att ge dig själv en extra skydd av ett säkerhetsbälte under ogynnsamma körförhållanden vanliga på vintern.
 14. Var beredd. Oavsett hur försiktig du är, du fortfarande kan hitta dig själv fastnat i snön. Var noga med att bära några förnödenheter med dig under vintermånaderna. En varm filt eller två, en påse med kattsand för dragkraft, en liten spade, startkablar, väg nödraketer, en förbandslåda, vatten på flaska och några näringsmässiga, hållbar snacks bara kan komma till hands.