E2e

Hur man svarar när bilens olja tänds

Det finns andra skäl förutom låg olja som kan orsaka bilens olja ljus för att gå vidare. Det kan vara en läcka i oljefiltret eller ett problem i oljetrycket enheten. På grund av dessa, bör du alltid kontrollera genast vad som är fel med din bil när bilens olja tänds eller annat du kan ställas inför en stor reparation räkningen senare. Om du inte vet hur du kan spåra problemet på din bil, oroa dig inte. Nedan följer steg-för-steg på att svara på din olja ljus problem:

  • Dra din bil över. Få inte panik om bilens olja ljus plötsligt går vidare. Ljuset är utformad för att varna dig i förväg att något är fel med din bil oljeförsörjning. Du har fortfarande gott om tid att sakta ner på vägen och leta efter en säker parkeringsplats att stoppa bilen. När du har parkerat bilen, stänga dess motor, och kontrollera oljenivån på din bil. Om du är på en motorväg och du har bara stoppas bilen på sidan, se till att slå på din varningsblinkers för att varna andra bilar som du stannar där.
  • Kontrollera bilens oljenivå. Använd en mätsticka eller vad mätverktyg bilen använder för att kontrollera oljenivån i bilen. Om du använder en mätsticka, se till att torka bort innan du sätter in den på din bil. På detta sätt kommer du att ha en mer exakt avläsning av bilens oljenivå. Om du är parkerad på en plan mark och bilens oljenivå mätinstrument bekräftat att du verkligen låg i olja, fylla bilen med olja, starta sedan motorn för att kontrollera om ljuset kommer fortfarande att gå på. Om lampan är släckt, kör, annars går du vidare till nästa steg.
    Hur man svarar när bilens olja tänds. Kontrollera bilens oljenivå.
    Hur man svarar när bilens olja tänds. Kontrollera bilens oljenivå.

    Varnas dock att det inte betyder att ingenting är fel med din bil om bilens olja släcks efter fyllning bilen med olja. Ibland orsakar en läcka i bilen bilen att förlora olja. På grund av detta, gör det till en vana att titta på din oljenivån efter några timmar eller dagar för att se om du förlorar en orimlig mängd olja. Om du är, har din bil inspekteras av en mekaniker att spåra var läckan kommer ifrån.

  • Kontrollera bilens oljefilter och oljetråg. Om bilens olja lyser fortfarande trots att fylla bilen med olja, kan du ha en läcka i bilens oljefilter eller oljetråget. Kontrollera oljefiltret om det är korrekt förseglad eller om dess yta har skadats allvarligt. Kontrollera också redskap med bilens oljetråg efter tecken på slitage. Om du är osäker på hur att kontrollera dessa bildelar, hyra en mekaniker att kontrollera det åt dig.

Försök inte att köra din bil medan bilens olja ljus motorn är på

Försök inte att köra din bil medan bilens olja ljus motorn är på. Du vet aldrig när din bil kommer plötsligt att upphöra att stanna medan du kör på gatan. Detta är mycket farligt eftersom det kan leda till en olycka. Välja att ha din bil bogseras till närmaste bil mekanisk verkstad istället för att ha bilen kontrolleras och repareras av en fackman.