E2e

Hur man gör ett spel vetenskap styrelse

Om du är trött på samma gamla batteridrivna handhållna spel eller dataspel, prova att göra din egen spel vetenskap ombord. För en rolig eftermiddag med barnen eller gäster och ett enkelt sätt att integrera lärande med underhållning, är vetenskapen brädspel det bästa valet. Dessa är också mycket lätt att göra, och kan anpassas beroende på kompetensnivå av spelarna. Här är stegen för att göra ditt eget spel vetenskap ombord.

Hur man gör ett spel vetenskap styrelse. Utforma kompetensnivå.
Hur man gör ett spel vetenskap styrelse. Utforma kompetensnivå.

Skapa regler för spelet

Skapa regler

Skapa regler. Du kan skapa olika regler för att din brädspel. Det kan spela ut som Monopol, där det finns räkningar som ges till spelare som korrekt besvara frågorna. Istället för att köpa restauranger och hotell, men du kan tilldela olika värden, t.ex. laboratorier, byggsatser kemi och andra värdeföremål för en vetenskapsman. Eller så kan du skapa ett brädspel som liknar ormar och stegar brädspel, där det finns riskområden som kan leda till att spelaren förlorar några punkter, liksom zoner bonus som kommer att höja spelaren närmare målet.

Utforma kompetensnivå

Utforma kompetensnivå. När reglerna är etablerade, måste du bestämma kompetensnivå av de troliga spelarna. Om du ska använda spelet vetenskapen ombord för att spela med gymnasieelever, frågorna måste formuleras med hjälp av de begrepp som är inlärda under gymnasiet. Annars kan en högskolestudent hitta frågorna för lätt, eller en yngre spelare kan finna frågorna alltför utmanande.

Skapa jokertecken och system scoring

Skapa jokertecken och system scoring. Därefter bör du skapa ett poängsystem för att komplettera reglerna för spelet. Det poängsystem kan baseras på de intjänade poäng, såsom i Monopol spel. Eller, kan vinnaren bestäms av den som får avsluta hela spelets gång först. Du bör också lägga wild cards för att göra spelet mer spännande. Om vetenskapen brädspel du skapade fokuserar på fysik och kemi, till exempel, kan du lägga jokrar som har frågor rörande datavetenskap eller andra grenar av vetenskapen.

Utforma kompetensnivå. Skapa jokertecken och system scoring.
Utforma kompetensnivå. Skapa jokertecken och system scoring.

Utforma brädspel

Skissa på kartong

Skissa på kartong. När spelet i sig har upprättats, är nästa steg att skapa själva brädspelet. Detta kan göras med användning av en bit kartong eller illustration ombord. Använd en penna för att rita kvadratiska tomter på kartong. Panelerna bör skapa ett mönster, såsom torg som kommer att passera genom omkretsen av styrelsen, eller en matris som liknar den klassiska ormar och stegar spel.

Måla på detaljerna

Måla på detaljerna. Använd affisch färg, kritor och markörer för att lägga till detaljer och dekorera brädspel. Börja med att måla på en bas färg över hela brädet. När detta har torkat upp, kan du lägga färgen på rutorna. Sedan använder markörer för att beskriva de rutor. Du kan även lägga till dekaler och andra dekorativa element i brädspelet.

Anpassa dina spelpjäser

Anpassa dina spelpjäser. För spelpjäserna kan du välja objekt som är relaterade till brädspelet. Till exempel kan du limma på gamla provrör i en kartong bas. Lägg en remsa av färgat papper i provröret för att beteckna de olika aktörerna.

Njut av ett vänligt men konkurrenskraftigt spel när man lär sig något nytt eller ser över de lektioner som du och dina vänner har redan lärt sig behöver inte vara omöjligt, om du har ett spel vetenskap som ska hjälpa dig. Med dessa enkla steg, bör du kunna göra din egen.