E2e

Hur man gör en momentomvandlare före fyllning

En momentomvandlare

En momentomvandlare, eller kopplingen utbyte i de flesta elektriska motorer idag, kräver en viss nivå av vätska för att maskinen skall fungera korrekt. Den ersätter reduktionsväxel, som omvandlar en mindre kraft till mycket större, användbara mängder. En momentomvandlare används ofta för maskiner som kräver dragande eller otroliga mängder energi. Det finns ett korrekt sätt att fylla en momentomvandlare, som anges nedan.

Hur man gör en momentomvandlare före fyllning. Redo ditt lager av transmissionsolja.
Hur man gör en momentomvandlare före fyllning. Redo ditt lager av transmissionsolja.
  • Redo ditt lager av transmissionsolja. Har din behållare med transmissionsolja redo. Kontrollera insidan av din momentomvandlare för att se om det finns några herrelösa material inuti som kan orsaka skador när den används. Om det finns någon överbliven vätska från dess tidigare användning, låt den inne. Det är acceptabelt att blanda vätskor gång inuti momentomvandlaren. Hitta en plats i ditt garage som har en mycket plan yta och där du kommer att vara relativt ostörd eftersom du inte vill förorena vätskan och vara ofta störd medan pre-fyller din momentomvandlare.
  • Häll vätskan i momentomvandlaren. Börja hälla din transmissionsolja mycket noga in momentomvandlaren är hålrum. Gör detta långsamt eftersom du kan spilla lite vätska i onödan. Häll över en pint eller två av vätskan paus då att låta bubblorna kommer upp till ytan. Luta runt momentomvandlaren så att du sprider vätskan jämnt.
  • Flytta runt momentomvandlaren för att frigöra bubblor från vätskan. För att påskynda frigörandet av bubblorna, skaka momentomvandlaren är hålrum försiktigt för att mildra ut bubblorna. För mycket luft i momentomvandlaren inte kommer att bidra till effektiv förbränning och kraft-konvertering. Skaka inte momentomvandlaren för mycket eller annat du kan spilla lite av vätskan. Bara en mild sida-till-sida rörelse fungerar.
  • Fyll momentomvandlaren i faser. Häll annan pint eller två av transmissionsolja och sedan försiktigt skaka behållaren för att bli av med bubblorna igen. Gör detta tills du har nästan fyllt hela behållaren.
  • Häll vätskan tills den når kanten. Häll försiktigt ytterligare transmissionsolja tills den når kanten. Det är säkrare att ha överskott transmissionsolja i din momentomvandlare än att plötsligt slut på det i mitten av din resa. Med lite övning bör du kunna avsluta denna uppgift på mindre än 15 minuter.

Om dina händer är lite på den skakiga sidan

Om dina händer är lite på den skakiga sidan, be någon annan att göra det hälla för dig. Bara övervaka processen för att se till att kaviteten fylls ordentligt. Du kan hjälpa din partner genom att hålla momentomvandlaren på plats när han häller i transmissionsolja. Gör detta i ett väl upplyst område så att du lätt kan se om kaviteten är nästan fylld till brädden. Ändra bilens transmissionsolja verkar vara en skrämmande uppgift, men som ni kan se från de steg som anges ovan, är detta något som du kan göra på egen hand. Du kan spara ett par dollar genom att göra det på egen hand i stället för att i butiken.