E2e

Hur man gör en battlebot batteri

BattleBots kräver en kraftkälla för att deras motorer att köra

BattleBots kräver en kraftkälla för att deras motorer att köra. Motorerna ger mobilitet och funktionalitet till olika delar av battlebot. Du kan göra din egen batteri för din battlebot och integrera den i din battlebot design.

1. Bestäm spänningen.

Innan du börjar göra ett batteri måste du ta en närmare titt på din battlebot design. Du måste se till att du vet hur mycket spänning kan gå igenom battlebot elektroniska system. Du kan lägga i för mycket spänning och risk stekning dina elektriska komponenter eller sätta i en låg spänning som gör din battlebot springa långsammare. Bestäm hur många motorer används för att göra battlebot funktionen. Det finns BattleBots som använder två motorer, en för varje sida. Och det finns de som använder mer än två för att styra olika funktioner på battlebot.

Hur man gör en battlebot batteri. Battlebots kräver en strömkälla för att göra det möjligt för motorer att köra.
Hur man gör en battlebot batteri. Battlebots kräver en strömkälla för att göra det möjligt för motorer att köra.

Generellt reglerna tillåter upp till 48 volt inflytande på en battlebot att komma in i stridsområdet. Om du har fastställt att din battlebot kan ta på 48 volt makt, kan nästa steg är att räkna ut vilka typer av batterier för att använda och hur de ska fördelas.

2. Plan spänning design.

Det finns olika typer av batterier med olika mängder av spänning

Det finns olika typer av batterier med olika mängder av spänning. Hur du dela spänningen beror på hur du vill utforma din batteripaket för battlebot. Du kan packa dina batterier som du vill och du kan designa ett batteri fall för att hålla dem säkert på plats. Det kommer att finnas några skäl men som om batteriet design kommer att påverka BattleBots rörelser. Det kan hindra vissa delar från att röra sig fritt. Så ta en titt på din battlebot strukturella design och botten batteriet arrangemang på det. De flesta batterier på BattleBots är arrangerade i rader så att du kan överväga detta sätt. Du kan skapa din egen arrangemang att anpassa sig till din battlebot design. Nu när du vet hur batteriet ska placeras på battlebot du kan ta ner dimensionerna. Använd måtten för att avgöra hur man ska dela upp dina batterier. Du kan antingen använda NiCd, NiMH eller blybatterier syra. NiMH och NiCd batterier har ungefär 1,2 volt medan blybatterier har 2 volt.

3. Montera batteriet.

Battlebots kräver en kraftkälla för att deras motorer att köra. Det finns olika typer av batterier med olika mängder av spänning.
Battlebots kräver en kraftkälla för att deras motorer att köra. Det finns olika typer av batterier med olika mängder av spänning.

Gör batterihöljet med metall eller aluminium material och sätta i batterihållare så batterierna kommer att fastställas i sitt läge. Placera batterierna inuti höljet enligt arrangemang du beslutat om. Gå batterierna tillsammans antingen genom lödning dem tillsammans eller löd trådar kontakt med var och en av de positiva och negativa ändar. Använd krympslang för att hålla batterierna och anslutningar intakta.

Målet här är att ge tillräcklig effekt till battlebot och att hålla batterierna fast medan i strid.