E2e

Hur man byter klacken mutter dubbar

Lug mutter dubbar är den senaste innovationen inom bilindustrin

Lug mutter dubbar är den senaste innovationen inom bilindustrin. Dubbar använda en motsatt kraft på muttrarna som håller hjulen på plats. Detta då resulterar i ökad motståndskraft mot att se till att muttrarna, och hjulen för den delen, inte lossnar bara sådär. Dubbar kan skadas på grund av felaktig demontering och montering vid rutinmässig rattutslag eller förändring. Någon regelbunden DIY-er ska kunna utföra detta med relativ lätthet under några timmar under helgen.

  1. Förbered bilen för att ersätta muttrarna dubbar. Första är att skruva bort muttrarna till en sådan grad att det blir lättare att dra ut däcket senare när bilen lyfts upp. Använd en fyra sätt vanlig klack skiftnyckel för att göra denna uppgift. Efteråt jack bilen upp för att höja den från marken. Se till att du har resten av bilen som stöds med minst ett par bottenskruvarna när bilen monteras upp. Nu kan du skruva loss muttrarna hela vägen ut för att slutligen ta däcken. Med en hammare, byst åt hjulmuttrarna ut noga med att inte drabbas någon del av hjulnavet. Se till att du redan har slitna dina skyddsglasögon för ögonen innan detta steg för att se till att inga missfoster olyckor inträffar.
  2. Ta ut busted lug nut dubbar. Lug nut dubbar som inte har upprätthållits och smord på rätt sätt kommer sannolikt att ha salt eller rost uppbyggd och kan därför kräva en period av uppvärmning för att bryta ackumulering av. Om det någonsin är det nödvändigt, lägga lite olja smörjmedel på den och värma metallen runt klacken dubbar med en acetylen ficklampa upp till en punkt där du ser att metallen blir röd. Se till att metallen helt har svalnat innan du försöker ta bort busted lug nut dubbar. Om din dator är en äldre modell av bil, då är chansen de använda reglarna är skruv-in typ. Om så är fallet, därefter avlägsna nitarna kan vara något svårt. Om skruven in tappen mutter har några gängade delen vänster, skruva en extra mutter på den fria gängade delen av bulten. Säkra trasiga bulten med en nyckel. Med hjälp av en annan nyckel, sakta skruva in extra muttern. Denna metod bör tvinga fastnat mutter ur busted tappen. Under tiden, om skruven, i stud har inte längre någon gängade delen till vänster, allt du behöver göra är att trygga klacken muttern och bulten med ett skruvstäd grepp för att tvinga fast muttern ut. Det kan vara bra att tillämpa vissa smörjmedel och värme till de delar innan du utför detta steg för enklare borttagning.
  3. Byt ut lug nut dubbar med nya. Enkelt uttryckt i färska tappar på muttrarna. Se till att du kontrollerar nötterna också. Om de är skadade, har sedan de ändrats med nya också. Bara se till att du sätter i rikligt med smörjmedel mellan muttern och bulten för att skydda dem från salt eller rost ackumulering. Ominstallera hjulaggregatet och säkra klacken mutter bulten med hjälp av en momentnyckel. Undvik att använda en effekt pistol för detta steg, eftersom det kommer att tvinga muttern ända in på bulten vilket kan resultera i en annan fastnat mutter eller busted stud. Om så är fallet, skulle du behöva utföra stegen över igen.
Hur man byter klacken mutter dubbar. Förbered bilen för att ersätta muttrarna dubbar.
Hur man byter klacken mutter dubbar. Förbered bilen för att ersätta muttrarna dubbar.

Nu när busted tappen muttern dubbar har ersatts, bör du testa genast bilen genom att köra stadigt inom ett rimligt avstånd från ditt garage. På så sätt får du bedöma om problemen kvarstår och åtgärda dem omedelbart för att undvika att hamna i en olycka senare.