E2e

Hur man beräknar och tillämpa pottodds i Texas Hold ' em

I poker

I poker är pottodds definieras som "förhållandet mellan storleken på potten lika med storleken på den insats du måste ringa." Till exempel, om en pott är 30€ och din motståndare satsar 5€ då dina pottodds låg på 5:40 eller 1:08. Pottodds är användbara vid beräkning av lönsamheten i att syna en insats i Texas Hold 'Em. När oddsen för att göra en vinnande hand är överlägsna pottoddsen är ett samtal lönsam. När oddsen för att göra en vinnande hand är mindre än pottoddsen är samtalet inte lönsam. Låt oss använda ett exempel som är lätt att förstå:

Hur man beräknar och tillämpa pottodds i texas hold ' em. Först identifiera vilka kort du behöver för att vinna.
Hur man beräknar och tillämpa pottodds i texas hold ' em. Först identifiera vilka kort du behöver för att vinna.

Låt oss säga att du rulla en tärning med din vän för pengarna. Varje gång du slår en sex, vinner du 10€. Varje gång du rullar något annat nummer, förlorar du 5€. Uppenbarligen är detta en lönsam satsning eftersom du får 1:10 odds (5€ till 10€) på en 1:06 förslag (odds rulla en sex). Detta kan tillämpas på grundläggande pokerstrategi.

  1. Först identifiera vilka kort du behöver för att vinna. Låt oss säga att du vet att din motståndare misstag avslöjade att han har AK på floppen som läser AK-4, vilket ger honom två par. Du håller en fyra. Endast de två återstående fyror ger dig den bästa handen.
  2. Därefter identifiera oddsen att vinna handen. Oddsen för ditt nästa kort är en fyra är 2:44 eller 1:22. Detta beräknas genom att antalet fyror kvar i leken (2) dividerat med det totala antalet återstående korten i leken (44). Kom ihåg att dessa odds är bara för att se nästa kort, måste du räkna efter turn-kortet delas ut.
  3. Jämför oddsen att vinna på pottodds. I exemplet direkt ovan antar potten är 75€. Din motståndare satsar 10€ i dig, vilket ger dig 1:10 till samtalet. Eftersom oddsen för att du träffa en fyra och gör din vinnande hand är 1:22, är det klart olönsamt att ringa.
  4. Pottodds kan också användas för att tvinga din motståndare till att göra olönsamma samtal. I exemplet ovan, byta plats med din motståndare. Nu har du AK, och din motståndare har en 4 och alla andra kort, med styrelsen läsa AK-4. Att veta att din motståndare har en 1:22 skott för att vinna handen, måste du göra en insats som ger din motståndare dåliga odds för att syna. Med en 75€ pott, vilket gör alla spel är större än 5€ 0,50 skulle ge din motståndare dåliga odds för att syna.

Naturligtvis är detta beslutsprocessen mycket svårare eftersom du inte kommer att ha lyxen att veta din motståndares exakta hålkort. Men i kombination med andra poker färdigheter som hjälper dig att sluta din motståndares hand av sina vadslagning mönster, kommer du att ofta kan räkna ut vad oddsen du behöver ringa eller hur stor insats att göra.