E2e

Hur du kontrollerar ditt körkort status

Hitta sätt att kontakta institutionen för motorfordon om din licens

Behöver du kontrollera status för ditt körkort, men vet inte hur man gör det? Då har du kommit till rätt ställe!

I denna artikel kommer jag att förklara för er alla de olika sätt du kan kontrollera status för ditt körkort.

  1. Antalet en plats för att kontrollera är på din lokala DMV (Department of Motor Vehicles) kontor. Eftersom det kontoret utfärdar licens för ditt tillstånd och landsting, är det det bästa stället att fråga om status. Som ytterligare ett skäl för att fråga där, kommer DMV att kunna ge dig information om vad, om något, är fel med din licens - från att förnya det till en villkorlig licens. Om det inte är giltigt vid tidpunkten för undersökningen, kan DMV ge dig råd om hur du får problemet löst. Du kanske vill välja en av de andra alternativen nedan för att kontrollera din status om du tror att din inte är giltig och du har ingen att transportera dig till DMV kontoret, ingen ska någonsin köra med en licens som kan ha avbrutits , gått ut eller återkallats.
  2. Ett annat alternativ du har när du försöker kontrollera din licens status är att ringa ett samtal till din lokala DMV kontor. Telefonnumret för ditt kontor finns i din lokala telefonbok. Du kan använda det här alternativet för en snabb referens eller om du inte kan resa till ditt lokala kontor. Kan dock information som erhållits via telefon inte vara så användbart eller pålitlig som erhållits i personen. Så detta alternativ ska endast användas om du inte kan komma till din DMV kontor.
  3. Din sista alternativet när man försöker få information, och kanske det mest bekväma, är att besöka din statens DMV hemsida. Inte alla statliga kontor har möjlighet tillgängliga online för att kontrollera din status, men många gör det. För att hitta din statens DMV kontor hemsida, besöka Den automatiska utbytet . Denna sida kommer att ge dig en av-state lista över webbplatser. Klicka bara på ditt tillstånd och titta under onlinetjänster eller körkort rubrik. Som nämnts ovan, inte alla stater tillåter dig att kontrollera status på nätet. Om du inte kan kolla på nätet, måste du ta till en av de andra alternativen som anges ovan.
Hur du kontrollerar ditt körkort status. Antalet en plats för att kontrollera är på din lokala DMV (department of motor vehicles) kontor.
Hur du kontrollerar ditt körkort status. Antalet en plats för att kontrollera är på din lokala DMV (department of motor vehicles) kontor.

Jag hoppas att denna artikel var till hjälp för att ge dig de olika alternativ som finns för att kontrollera status på din körkort . Kom ihåg att om det inte är giltigt, ta nödvändiga åtgärder för att lösa problemet, och du inte någonsin köra med ett ogiltigt körkort.