E2e

Hur du återställer gamla serietidningar

Gamla serietidningar tenderar att vara oattraktiv och ointressant på grund av dess lukt och utseende. Vad mer om det är skadade på locket och sidorna. Om dina gamla serietidningar kräver reparation, återställa dem är det bästa alternativet du har. Merparten av tiden, är gamla serietidningar återställas om de är samlarutrustning och ägaren vill sälja dem trots deras lägre värde på grund av ålder. Att be om professionell hjälp är upp till dig, men om du bara vill återställa dina gamla serietidningar för din samling, kan det göras enkelt utan att spendera för mycket.

Hur du återställer gamla serietidningar. Rengör serietidning.
Hur du återställer gamla serietidningar. Rengör serietidning.
  • Rengör serietidning. Använd en mjuk trasa på att bli av med damm från serietidning. Torka locket och sidorna i serietidningen med hjälp av en mjuk borste om tyget inte är tillräcklig. När du går igenom sida efter sida, kontrollera för skador som hål, revor, fläckar och skadade häftklamrar.
  • Ta bort de fläckar. Fläckar på sidorna kan enkelt avlägsnas med ett suddgummi. Glöm inte att göra sig av dammet från radergummit när du har tagit bort fläckar.
  • Reparera hål och revor. För hål behöver du två stycken rispapper. Klipp ut en del av rispapper som är mindre än en tum större än området med hålet. Sätt en liten mängd lim på rispapper. Använd pincett för att plocka upp rispapper och försiktigt tryck över området med hål. För att motstående sida inte vara klibbig, placera en bit vax papper innan du slår på sidan för att placera den andra rispapper över hålet. Smooth någon crinkle med fingret.

    För tårar bör rispapper vikas över den rivna sidan. Du kan göra detta med hjälp av en pincett. Smooth någon crinkle med fingret. Använd aldrig tejp på serietidningar eftersom detta kommer bara att göra hålen och tårar klibbig.

  • Ta bort häftklamrar. Eftersom serietidning är gammal, kan de häftklamrar på det rostiga. Ta bort dem med en klammerborttagare utan att rippa sidorna. En rak stift kan också vara till hjälp. Byt ut skadade klamrar med nya.
  • Sätt tryck över serietidning. Efter fastställande av locket och sidorna i serietidningen, sätta press på den genom att trycka på den med tunga böcker. Detta är för utjämning av sidorna.

Kom ihåg att större restaurering av din serietidningar kräver hjälp av professionella komiska konservatorer. Det är möjligt för färgerna på serietidningar som ska återställas med hjälp av färg beröring. Men du kan inte göra det själv om du inte har den kunskap och expertis på att göra det.

Samla serietidningar innebär ansvar för att hålla dem så noggrant som möjligt. Det finns specifikt gjorda serietidning lådor som är syrafritt. På grund av detta attribut, kommer de serietidningar vara mindre benägna benägna att ha ytterligare skador på grund av ålder. Leveranser som denna kan lämpligen köpas på komiska butiker.