E2e

Hur att hitta pedagogiska onlinespel

Med så mycket information på nätet och så många webbplatser med spel för barn, är det svårt att räkna ut vilka spel är värda våra barns datortid. Den stora volymen av erbjudanden kan vara förvirrande och svårt att ta sig igenom, men här är några tips för att hitta spel som kommer att vara både underhållande och lärorikt för barnen.

 1. TV-nät som har barnprogram oftast kommer att ha en webbplats som innehåller ett avsnitt med interaktiva funktioner för barn. Sök på nätet för den lokala tv-stationen och se om de erbjuder något liknande.
 2. Likaså de flesta TV-program har egna hemsidor. Vissa visar "webbplatser kombineras med de under samma nätverk, som Nick Jr och PBS. Många av dessa kan vara mycket lärorikt, med särskilda avdelningar för både barn och föräldrar.
 3. Stora leksakstillverkare har även webbsidor med interaktiva spel. Kolla Fisher Price och Mega Bloks för exempel på dessa.
 4. Tidningar och böcker som marknadsförs mot de yngre som kommer vanligtvis har webbplatser som erbjuder spel, tävlingar, artiklar, och även roligt projekt och idéer hantverk. Sajten adress kommer att tryckas i publikationen, eller så kan du hitta dem med en enkel sökning på Internet.
 5. Goda pedagogiska spel webbplatser kommer att innehålla ett brett utbud av spel som lär ut olika expertområden. Ditt barn ska lära mus och datakunskap, samtidigt som de arbetar med stavning, läsning, matematik, skriva, eller enkla begrepp som mönster, färger och bokstäver.
 6. Se till att de spel du väljer för ditt barn är åldersanpassad. Om spelen är för lätt, kommer ditt barn att bli uttråkad snabbt. Om de är för svårt, kommer ditt barn att bli frustrerad.
 7. Använd NetNanny eller annan programvara som kommer att se till att dina barn inte kommer att oavsiktligt reser till platser som inte är lämpliga för dem. Om du kan, stanna med ditt barn när han använder datorn.
 8. Kolla in de webbplatser som du vill att ditt barn att uppleva när han inte är runt först. Så att du kan styra var han går och vilka aktiviteter han får tillgång till innan man sätter sig för att spela. Vissa webbplatser använder pop-up fönster och massor av reklam som kommer att vara attraktiva eller förvirrande för unga eller oerfarna barn, så se till att du väljer en plats där ditt barn är fri att klicka på saker och utforska.
 9. Om en webbplats kräver registrering innan du har tillgång till spelen, aldrig använda ditt barns namn, ålder, adress, etc. Anmäl dig under ditt eget namn och med egen e-postkonto.
 10. Om ditt barn är tillräckligt gammal för att skriva och stava saker som hans namn och ålder, då måste du sitta ner och diskutera vikten av säkerhet på Internet innan du låter honom lös på nätet. Barn ska aldrig ge ut deras fullständiga namn, ålder, adress eller telefonnummer till någon på nätet.
 11. Bookmark alla de webbplatser som du upptäcker att ditt barn har i en särskild mapp, så att ni båda kan hitta dem lätt när du vill returnera.
Hur att hitta pedagogiska onlinespel. Likaså de flesta TV-program har egna hemsidor.
Hur att hitta pedagogiska onlinespel. Likaså de flesta TV-program har egna hemsidor.

Snart ditt barn kommer att ha ett brett utbud av spel och aktiviteter som hon älskar att besöka igen och igen. Lägga till nya webbplatser och spel som du hittar dem att se till att det finns alltid något nytt att lära och utforska.