E2e

Hur att dansa cha cha

Medan vissa av oss har välsignats med förmågan att lätt anpassa sig till danssteg med grace och flöde, det finns fortfarande de som hukar vid tanken på att dansa. Om du är en av dem som har liten eller ingen erfarenhet av dans, frukta inte för att vi kommer att ge dig en av de mest grundläggande ballroom dance vem som helst kan visa upp. Och det bästa är att du kan lära dig det med minimal ansträngning.

Innan du hoppar in dansskorna

Hur att dansa cha cha. Innan du hoppar in dansskorna.
Hur att dansa cha cha. Innan du hoppar in dansskorna.

Innan du hoppar in dansskorna, låt oss ta en kort bakgrund om dansen som kallas Cha-Cha. Spåra sina rötter från Kuba är kul och energisk Mambo och den berömda Swing från USA, Cha-Cha, ibland kallad "cha-cha-cha," började bli populärt på 1950-talet. Dansen plockade upp fötterna rörelser Swing och i takt med Mambo, senare, insåg de att deras fötter gjorde märkliga ljud som lät som "cha-cha-cha" och därmed cha-cha föddes.

Idag är cha-cha dansade med musik med 4/4 takt med ett tempo vanligtvis sträcker sig från 110 till 112 BPM (slag per minut). Detta är den perfekta hastigheten men du kan dansa till långsammare latinska låtar för en mer förförisk effekt eller en mer positiv musik som är roligt och energisk.

Nu nog av förberedelser, låt oss Cha-cha

Nu nog av förberedelser, låt oss Cha-cha! Om du har sett några instruktionsfilmer, skulle du vara bekant med hur de sätter räknas till de grundläggande stegen eller om du kommer ihåg din high school lärare säger "ett-två-tre och ett-två" som senare skulle anges som snabb -snabb-långsam-snabb-långsam, vilket innebär snabbare steg och långsammare uttryck för stegen. Om du har problem när det gäller hur de räknar fungerar, kan du försöka säga det i tid med en cha-cha sång - it'll ge ledtrådar med sina låtar på hur snabbt eller långsamt du bör räkna.

Ett. Få tag på cha-cha musik. Som ni framsteg, kommer du att inse att du kan anpassa cha-cha till någon melodi med 4/4 takt. Men för nu, är det bäst att börja med de klassiska cha-cha låtar tills du kan räkna ut stegen med timing. Fråga din lokala musikaffär för förslag.

Nu nog av förberedelser, låt oss Cha-cha. Voila! Det är din första sekvensen.
Nu nog av förberedelser, låt oss Cha-cha. Voila! Det är din första sekvensen.

2. Grefven ofta används för cha-cha är 1,2,3,4 och 1,2,3,4 & ... för pacing, går det en liten sak som "Långsamt, långsamt, långsamt, snabbt, snabbt, långsamt, långsamt, långsamt, snabbt, snabbt .." några hänvisar också till det på en, två, tre, cha, cha, cha (detta refererar till rask steg eller när fötterna peka på marken med något snabbare rörelser liknar tap-tap-tap eller vänster-höger-vänster). Låter det förvirrande? Inga bekymmer, behöver du inte förstå detta genast som denna räkning kommer att falla på plats när du lär dig de grundläggande danssteg.

Tre. Det grundläggande steget.

  • Vårt utgångsläge. Stå rakryggad fötterna parallella eller din normala stående ställning. Minns beats vi pratade om tidigare? Varje steg skulle vara lika med ett beat.
  • STEG 1. Steg höger fot framåt, inte för mycket eftersom du kan förlora ditt saldo om du steg för långt. Böj vänster knä som det var härma förflyttning av höger knä, men hålla din vänstra fot intakt.
  • STEG 2. Överför din vikt på vänster fot - detta kommer att räta ut vänster knä och steg din högra fot tillbaka till sin ursprungliga plats, vilket ger dig en mer flytande övergång till steg tre
  • STEG 3. Sedan steg vänster fot bakåt, detta är bara en inverterad version av din STEG 1.
  • STEG 4. En snabb påminnelse: steg 1-3 motsvarar slow-slow-slow. Detta, som ni kanske gissat, faller på den snabba takten eller cha-cha-cha. För nybörjare, avsluta sekvensen av genom att dra din vänstra fot tillbaka till plats och knacka fötterna på plats som höger-vänster-höger.

Voila! Det är din första sekvensen

Voila! Det är din första sekvensen. Du kan fortsätta dansen genom att gå tillbaka till steg ett. När du är bekväm med denna grundläggande rutin, kan du lägga till variationer som vilken fot går fram först och så vidare. När du samarbetar dig och du är en flicka, skulle ditt första steg vara den omvända stegen din partner eller helt enkelt sjunga beställning Steg 3, 2, 1 och sedan ansluta den till steg 4. Och det är hur du gör det Cha-Cha!