E2e

Att tala gris latin

Pig Latin är ett roligt och något dumt sätt att tala

Pig Latin är ett roligt och något dumt sätt att tala. Det är en pseudo-språk som praktiseras mestadels av barn som inte vill att deras föräldrar att veta vad de talar om. Eller om du bara vill vara dum, då Pig Latin är ett perfekt språk spel att spela med dina vänner. Här är hur du kan tala Pig latin.

  • Ta av konsonanten från början av ordet, lägga till den i slutet och sedan lägga "ay". Så här konstruera Pig latin för ord som börjar med ett enda konsonant. Till exempel, om du vill bilda Fikonspråk motsvarigheten till ordet "gris", då du kommer att ha "igpay". Enligt samma formel, Pig latin av ordet "kopp" är "upcay" och av "penna" är "enpay".
  • Ta av den första konsonanten gruppen från början av ordet, lägga till dem i slutet och sedan lägga "ay". Det är hur du kommer att bilda Fikonspråk motsvarigheten ord som börjar med en dubbel eller multipel konsonanter. Till exempel är gris latin av ordet "filial" "anchbray" och som "flög" är "ewflay".
  • Bara lägga till "ay" i slutet av ordet. Detta används för ord som börjar med en vokal. Till exempel är gris latin för "myra" "Antay" och som "ägget" är "eggay". Det är en enkel formel som är lätt att följa för gris latinska nybörjare. Men om du vill upp ditt spel kan du välja att använda en mer komplicerad sätt att behandla ord som börjar med en vokal. Läs nästa Pig Latin formel.
  • Lägg till "y" i början av ordet och "yay" i slutet. Denna formel används för ord som börjar med en vokal och slutar med en vokal. Som ett exempel, är gris latin för "äpple" "yappleyay" och som "tar" är "yassumeyay".
  • Lägg till "y" i början av ordet och "ay" i slutet. Denna formel är i fall där ordet börjar med en vokal och slutar med en konsonant. Efter denna formel är gris latin för "övre" "yupperay" och som "andra" är "yotheray". Om du inte är bekväm med att anta denna formel kan du välja bara enklare variant, som att lägga till "ay" i slutet av ordet. Till exempel ordet "efter" är "afteray" i gris latin och "någonsin" är "everay".
  • Öva tala gris latin. Detta språk spel är svårt att spela i början, men ständig övning hjälper dig att räkna ut ord lättare med tiden. Prata med vänner som talar Pig latin för att njuta av att spela det mer.

Att tala gris latin. Ta av konsonanten från början av ordet, lägga till den i slutet och sedan lägga "ay".
Att tala gris latin. Ta av konsonanten från början av ordet, lägga till den i slutet och sedan lägga "ay".

Se till att du använder samma Fikonspråk formel med dina vänner eftersom det finns många sätt att tala det. Det är därför bra att veta andra Pig Latin variationer. Öva säger fullständiga meningar i Pig Latin. Bli inte skrämmas när man börjar långsamt. Det är helt normalt. Men med ständig övning får du säkert en kläm på det.