E2e

Vad är en alfa hane

Vid observera den biologiska och sociologiska natur djur kommer en observera ofta att det finns en dominerande medlem av förpackningen av grupp och det är en hane. Detta djur är ofta den starkaste av förpackningen och kan dominera de andra män och kvinnor i gruppen. Detta kallas en alfa hane.

En Alpha Male är den dominerande manliga av att särskilda djurarter

En Alpha Male är den dominerande manliga av att särskilda djurarter. Detta gäller för nästan alla däggdjur, såsom lejon, vargar, hundar och även människor. Alfa betyder en eller första, så det kan översättas till nummer ett hane.

I djurriket är alfahannen bestäms av den fysiska strukturen av djuret

Vad är en alfa hane. En alpha male är den dominerande manliga av att särskilda djurarter.
Vad är en alfa hane. En alpha male är den dominerande manliga av att särskilda djurarter.

I djurriket är alfahannen bestäms av den fysiska strukturen av djuret, liksom dess grymhet, särskilt i att engagera ett annat djur i strid. För lejon har alfahannen vanligtvis den största manen eller är den med största kroppen ram. I naturen är alfahannen den manliga djur som kan attackera och försvara sitt byte från andra inkräktar djur. Andra djur av samma art sedan naturligt dras till alfahannen som skydd. Hos djur är alfahannen valts av honan som en partner eftersom den säkerställer den biologiska fortsättning av arten. Genom att välja den starkaste hanen anser honan sin avkomma också kommer att ha den bästa fördelen i naturen och att alfa hanen kan skydda henne och hennes avkomma.

Andra hanar kan ibland försöka testa duglighet av alfa hane för att se om han fortfarande har vad som krävs för att leda eller vara alfa. Andra djur kan engagera män i aggressiva slagsmål. Vinnaren i slutet är alfa hane.

Människohandel

Människohandel, finns det också en alfa hane även om det är mer subtilt än i djurriket. Det finns flera stereotyper med denna bild, till exempel en man som är en jock, spelare eller muskel bunden. Han är oftast starka, attraktiva, karismatisk man, med starka ledaregenskaper. Andra män och kvinnor är naturligt dras till honom. Han är oftast fysiskt stark och lång och har en befallande närvaro. Han kan ha en aggressiv personlighet. I dagens samhälle är alfahannen också en som har pengar.

Kvinnor dras till en alfa hane eftersom han utstrålar sådan maskulin styrka. Den evolutionära biologiska instinkt honan är på jobbet när hon är attraherad av alfa hane. Instinkten att hitta den starkaste mate att producera den starkaste avkomma och ha den bästa beskyddare och leverantör är ingrodd hos kvinnor.

I djurriket är alfahannen bestäms av den fysiska strukturen av djuret. Människohandel.
I djurriket är alfahannen bestäms av den fysiska strukturen av djuret. Människohandel.

Emellertid kan en alfa hane vara för dominerande för andra personligheter och kanske inte alltid fungerar bra med en grupp. Används för att vara i centrum för uppmärksamheten och ledaren, en vuxen alfa hane på arbetsplatsen kan vara fräck eller uppstudsig. Han kanske inte har många manliga kamrater eftersom andra hanar kan skrämmas.

I djurriket eller hos människor, har en alfa hane attribut som kan hjälpa sin grupp eller samhälle. Dock måste vissa försiktighetsåtgärder hållas i åtanke när det handlar om honom.