E2e

Raising daggmaskar: daggmask information och jordbruk

Lär dig mer om daggmask reproduktion och mer

Det finns flera skäl till att ha en daggmask "gård", inklusive (men naturligtvis inte begränsat till) fisk bete, skapandet av fantastiska mark och kärleken till vetenskap och maskar. Oavsett din anledning till att vilja en daggmask gård, kan du skaffa ett i några enkla steg med dessa tips. Du kommer även lära dig om deras mat och fortplantning.

Ett bra ställe att börja när höja daggmaskar är med hemligheter Worm Farming - du är säker på att hitta massor av tips och intressanta fakta om daggmaskar som hjälper dig att skapa den perfekta daggmask gården!

Använd denna information för att lära dig hur du ställer in din gård:

  1. Hitta en lämplig hem. Detta är den absolut svåraste delen av ditt projekt. Tro det eller ej, gamla timers begrava ofta gamla kylskåp. Detta är ett alternativ, men innan du gör det, hålla ett par saker i åtanke. Freon är ett farligt ämne, så det bör inte begravas med kylskåp. (Huruvida ditt kylskåp har freon i det ofta beror på dess ålder.) Dessutom är det klokt att ta bort dörren för att se till att inga barn gömmer sig i det och fastna. Du behöver inte använda ett kylskåp. Om du letar efter en liten mask gård, kan du göra det i en glass hink. Andra alternativ är en trälåda, en liten hårdplast barns pool, eller en plast tote på den storlek du vill ha.
  2. Skapa dränering, om det behövs. Om behållaren har en stram förseglad lock, eller kommer att lagras av regn, behöver du inte oroa dig för dränering. Men om din behållare är öppen och utanför, kommer du vill punktera några dräneringshål i botten sidorna. Om du använder små naglar och försiktigt pund dem i sidorna, ner på botten, är du mindre risk att få fly konstnärer.
  3. Lägg marken. Du kommer att vilja fylla din behållare ca 1/2 till 2/3 av vägen upp med jord. Det bör vara en anständig kvalitet jord. Det behöver inte vara stor jord, men du inte vill att det ska vara främst av sand eller lera. Ett medium brun, lös jord med en liten mängd sand eller lera fungerar bra.
  4. Lägg mat. Detta är en viktig del av att höja friska och reproducera maskar. Du kommer att vilja fortsätta att lägga massor av mat för dem att främja tillväxt och reproduktion. God mat källor är grönsaker och rester frukt från huset (morot peeling, sallad, äpple skal och kärnor), löv och gräsklipp. Du kommer att vilja undvika att lägga potatis peeling eftersom de kommer att växa (även i mörker), samt vissa andra objekt som vanligen kastas in kompost. Om du sätter in ägg och äggskal, gödsel av något slag eller kött av något slag, kan marken bli för varmt som bakterierna börjar bryta ner dessa poster.
  5. Rör det väl. Omrörning maten är viktig, eftersom den gör det möjligt maskarna att äta på alla nivåer. Detta gör överbeläggning mindre problem, eftersom daggmaskar kommer att leva på alla nivåer i stället för trängsel i den nivå där maten är på.
  6. Toppa med något mörkt. Topping jorden med löv, gräs eller kartong är viktigt. Detta kommer att hjälpa till att hålla fukt i, hålla det mörkt under jorden, och ändå ge mat (de även äta kartong).
  7. Välj och lägg till dina maskar. Du kan köpa maskar från ett bete butik eller skörda maskar i högar av löv, gräs och stenar. Köpa dem är lättast, men barnen älskar att hitta dem. Identifiera maskar hjälper dig att förstå deras storlek när den är full växt. Små röda maskar finns ofta i blad högar. De är blad maskar och inte får mycket stora. Vissa ljusbruna sorter får medelstora. Om du letar efter stora maskar, kommer du vill "sökrobotar". De tenderar att vara den största och på vissa ställen kan dessa maskar växa upp till en fot lång. Men du troligen inte kommer att hitta dem säljs till den storleken. Om du bor i ett område med stora sökrobotar kan du jaga dem. Det är bäst på natten, efter ett regn eller under en regn. Lägga maskar du har valt eller funnit är så enkelt som dumpning dem på toppen.
  8. Underhålla din gård. Din Jorden bör vara fuktig, men inte blöt. Om den blir våt, kommer vissa maskar drunkna och ruttna. Om du märker att det är vått, tillsätt lite torr jord och lämnar för att absorbera extra fukt. Om jorden är riktigt torr, lätt vattna det. Lägg mat som jorden packar ner och behöver mer utrymme. Hålla dina maskar väl utfodras är viktigt.
  9. Avel dina maskar. Låt oss tala om daggmask reproduktion. Maskar är både manliga och kvinnliga, och de gör rasen med varandra. Avel sker oftast under hösten. Det är viktigt att du väntar ett helt år innan du börjar skörda dem (om du inte vill köpa mer). På våren kommer små vita maskar kläcks ur kluster av ägg. Med tiden kommer de att växa. Efter två år kommer de att bli full storlek och vara tillgängliga för skörd.
  10. Skörd maskar eller smuts. Skörd smuts kan ske snabbt och enkelt efter cirka tre veckor. Jorden kommer att vara rik med näringsämnen och mycket bra för växter. Du kan försiktigt gå igenom det efter maskar och kasta tillbaka dem i med de andra. Fyll behållaren med ny jord och mat (eller bara mat om du letar efter massor av ny jord). Ju längre du väntar, desto rikare din jord kommer att bli. Skörd maskar kan göras under våren och helst därefter (om gården är minst ett år gammal). Du kan skörda de största. Men om du inte har lager din gård riktigt bra, kanske du upptäcker att du får slut på vuxna innan barnen är stora nog för bete. Stocking det väl i början, eller kasta i nya maskar då och då, kan hjälpa till med detta problem. För att hitta nya invånare, bara vända över din mark och plocka upp dem. Om din behållare är väl lager, kommer du inte att se hårt.
Raising daggmaskar: daggmask information och jordbruk. Hemligheter worm farming.
Raising daggmaskar: daggmask information och jordbruk. Hemligheter worm farming.

Förhoppningsvis denna artikel har gett några intressanta fakta om daggmaskar tillsammans med några jordbruk tips. Att hålla en mask gård kan vara väl värt det. Höja dem kan ge bete, bra jord och även njutning (om du vill gräva i smutsen och se vad som händer). Du kan titta på ditt barn maskar växa upp och se förändringar i utseende och deras strukturer. Eller så kan du bara använda dem för vad du behöver, oavsett om det är som jordförbättringsmedel eller bete. Hursomhelst, med bara lite arbete kan du ha ett stort projekt.