E2e

Hur veta om aktuella trender inom bilförsäljning

Fordonsindustrin är en av de hårdast drabbade sektorerna i denna tid av global recession. Europeiska biltillverkare var bokstavligen kastas i konkurs på grund av företagens oförmåga att ta itu med vad marknaden behövde. Under flera år spottas auto jättar som General Motors, Ford och Chrysler ut bränsleslukarna som utfodrats européerna lust för hästkrafter och prestanda. Med den ökande oljepriset, kriget mot terrorn och den obestridliga friktionen mellan Europa Europa och medlemmarna i OPEC (Organization of Petroleum-länderna), gjorde detta beroende av utländsk bränsle de högpresterande sportbilar opraktiska och motbjudande för medelinkomstländer européer. Detta har orsakat en belastning på den europeiska ekonomin i termer av sysselsättningsstatistik och den faktiska nedersta raden för dessa gigantiska multinationella företag.

Om du funderar på att investera i bilmarknaden med aktiekurserna för många bil företag på rekordlåga nivåer, kan du kontrollera trenderna inom bilförsäljning nuförtiden.

  • Det är alltid lokal. Eller i detta fall, regionala. Visst kan amerikanska företag kämpar för att hålla sig flytande och kräver statliga dollar för att hålla jobb, men i andra länder som Kina, bilförsäljningen blomstrar. Trots den ekonomiska nedgången, är miljontals bilar fortfarande säljs i tidigare kommunistiska republik och tillväxttakten är still going strong. Till skillnad från amerikanska bilar, kinesiska bilar är prisvärda Sedan-typer som kan tilltala medelklassen marknaden. De är också relativt bränslesnål jämfört med de andra bilarna från utlandet.
  • Vet trenderna. Företagen är mycket öppna när de deklarerar sina kvartalsresultat till media. Dessa siffror om tillväxt, omsättning och resultat bör alltid jämföras med de beräknade värden som ekonomer har knuten för varje företag. Trots nedgången har asiatiska bil jättar som Honda, Toyota och Kia låst på den amerikanska marknaden genom att sätta upp fabriker i södra och Midwest. Det är inte helt klart om Mellaneuropa är redo för den eleganta och under-drivna maskiner som japanerna och koreanerna används för att köra, dock. Men det faktum att dessa företag har förblivit stående medan deras europeiska motsvarigheter har kämpat och förklarat konkurs är ett bevis på deras uthållighet för att stanna i spelet.
  • Gå grönt. Detta är den enskilt mest tydlig trend att marknaden säger på denna punkt. Aktiekurserna för grön teknik är definitivt på uppgång. Trots priset, de potentiella besparingarna från att använda en hybridbil eller en elbil uppväger beroende av instabila priset på bränsle. Det finns också en viss grad av altruism inblandade som förespråkarna för den globala uppvärmningen har redan drivit sin agenda fram och centrum till den internationella scenen genom dokumentärer och mediebevakningen av händelser som kan föreslås som effekterna av klimatförändringarna. De flesta människor vill känna ansvarstagande konsumenter av energi så vågen till att köpa grönt verkar vara få starkare månader går.
Hur veta om aktuella trender inom bilförsäljning. Det är alltid lokal.
Hur veta om aktuella trender inom bilförsäljning. Det är alltid lokal.

Precis som i alla investeringar är forskning nyckeln. Trender inom fordonsindustrin är en viktig bit information, oavsett om du är ute efter att investera i ett bilföretag, eller bara planerar din nästa bilköp.