E2e

Hur man säljer en bil som metallskrot

Gamla bilar kan säljas till bilhandlare eller om det är en riktigt gammal bil eller ett förlist en, kan du en att överväga att sälja det som skrot. Det är möjligt att tjäna pengar med vad andra kan betrakta som skräp. Bilar som metallskrot finns några nya saker i denna aspekt. Om du har en gammal bil som du vill bli av med dåligt eftersom det inte fungerar kan sälja det som skrot vara lösningen på ditt problem. Här är hur du kan sälja en bil som metallskrot.

  • Förbered din bil. Innan du skrotar din bil, se till att det kommer att sälja mer som skrot än en fungerande bil. All bearbetning eller kör bil är värd mer än en bil som metallskrot. Om du fortfarande köra den, försöka sälja den på Craigslist eller någon annan plats på nätet.
  • Leta efter lokala skrotningsanläggningarna. Försök också leta efter bärgning, skräp eller förstöra gårdar runt ditt område. Ta reda på hur mycket de betalar för metallskrot i en bil. Vanligtvis kommer de erbjuder ett pris per 100 pounds. Gå inte till en skrotupplag som ger en fast avgift eftersom du inte kommer att göra det mesta av bilen.
  • Fråga efter skroten krav. Vissa skrotningsanläggningarna kräver att du dränera alla vätskor och ta bort bensintanken medan andra inte gör det. Bry frågar om de gör eftersom det kan spara tid och ansträngning att göra dessa. Fråga om glaset måste tas bort och alla andra detaljer som de kan kräva.
  • Skrota bilen. Om de kräver att du dränera vätska, töm bromsvätska, transmissionsolja, olja, kylaren och vindrutan bricka. Ta ut batteriet i din bil, luftfilter, trådarna, motor, kylare, tändstift, distributör mössa, avgassystem, växellåda, strålkastare, däck, säten, instrumentpanel och mattor. Kom ihåg att spara och avsätta de delar som fortfarande kan säljas.
  • Ta bilen eller har det plockas upp. Fråga köparen om de kan plocka upp bilen för metallskrot eller om du måste ta med den till dem. Om det kommer att plockas upp, göra klart hur betalningen kommer att gå. När bilen också tas upp, kan du behöva ha en titel att skrota din bil eftersom de flesta stater kräver detta. Fråga skroten om detta och få information om du behöver en titel.
  • Överväga att donera din bil till välgörenhet. Välgörenhetsorganisationer är mer än villiga att acceptera din gåva så att de kan återvinna och återanvända vissa delar av din bil. Habitat for Humanity, till exempel, skrotar bilar och andra fordon, så att delarna kan användas för att bygga bostäder. Du kan söka på nätet för att veta om din bil är acceptabel.

Att veta var att sälja metallskrot är lätt

Hur man säljer en bil som metallskrot. Leta efter lokala skrotningsanläggningarna.
Hur man säljer en bil som metallskrot. Leta efter lokala skrotningsanläggningarna.

Att veta var att sälja metallskrot är lätt. Dock kan många erbjuda dig ett lägre pris än vad du faktiskt får. Jämför priset erbjudanden om olika skrotningsanläggningarna att få mest pengar av din bil.