E2e

Hur värma ett saltvattensakvarium

Fisk och marina djur särskilt i saltvatten miljö vanligtvis inte har möjlighet att höja eller sänka sin temperatur i konstgjorda miljöer som ett akvarium. Det är därför det är viktigt att du har uppvärmning utrustning installerad hemma om du har ett akvarium saltvatten. I vilt livsmiljö, håller värmen från marken nedanför havet fisken i havet på rätt nivå av temperatur. När du skapar ett akvarium, komma ihåg att du lägger dessa marina djur i en livsmiljö som inte naturligt att värma dem. Kom ihåg dessa saker i uppvärmning ditt akvarium saltvatten:

  • Få rätt sorts uppvärmning utrustning för ditt akvarium. Det finns 3 grundläggande typer av akvarium värmare. Dessa är:
  • Hang-på-tank stil, som i allmänhet är mindre effektivt eftersom det inte är helt nedsänkt i vattnet.
  • Dränkbar värmare, som är mer effektiv eftersom den är helt nedsänkt i vattnet gör det fungerar i full kraft.
  • Värmekabelsystem. Detta är den typ av uppvärmning som du installerar i gruset i ditt akvarium. Detta är inte tillrådligt att i revet system.
  • Välj värmaren som innehåller en värmare rör lämpligt med höjden på akvariet. Eftersom värmen brukar stiger, kommer en kortare tub inte vara lika effektiv som röret som är direkt proportion till din kubikmeter storlek.
  • Läs instruktionerna på god värme manualer. Om du sätter temperaturen för hög, inte bara fisk dör, men ditt akvarium glas kan splittras och bryta i värmen också. Kontrollera alltid tillverkarens specifikationer och se till att du använder rätt värmeutrustning för ditt akvarium storlek. Använd inte en stor värmare för ett litet akvarium. Tänk på volymen på tankens kapacitet. Det kommer att bli bättre att konsultera en professionell om du tvivlar om vilka värmare som ska användas.
  • Kom ihåg att dra ur värmaren när du arbetar på ditt akvarium eller när du rengör den. Det kommer att bli säkrare för dig och fisken.
  • Håll en dränkbar termometer i ditt akvarium så att du kan hålla koll om din värmare är igång okej eller om det stannat. Din saltvatten akvarium temperatur bör vara mellan 75 grader till 77 grader F, den bästa temperaturen för att hålla i ditt akvarium. Andra entusiaster kan rekommendera att öka det till 80 grader F, som fortfarande är i den acceptabla värme nivå. Var noga med att rådfråga ett akvarium sjukvårdspersonal om du är osäker på din uppvärmning preferenser.

Saltvatten marina livet är en skönhet att titta på

Hur värma ett saltvattensakvarium. Läs instruktionerna på god värme manualer.
Hur värma ett saltvattensakvarium. Läs instruktionerna på god värme manualer.

Saltvatten marina livet är en skönhet att titta på, särskilt när du ser alla marina djur simmar tillsammans i skolor och i olika färger. Det är en underbar värld som människan bara kan stirra och se, om du inte använder scuba utrustning och andas under vattnet. Folk borde beundra det marina livet och bevara deras naturliga miljö. Akvariet kan vara en bra kopia av deras livsmiljö, men vi bör komma ihåg att bevara naturen också.