E2e

Hur som värd för en fundraiser mordgåta

Många organisationer och medborgerligt-orienterade grupper värd vanligtvis en händelse för att samla in pengar för en värdig sak. Det kan vara en middag affären i ett populärt hotell eller restaurang. Det kan vara en budgivning session för samlarutrustning. Vissa producera en pjäs, andra värd modevisningar eller producera konserter. Men en mordgåta fundraiser är ett unikt sätt att samla in pengar. Det är också allt bredare acceptans eftersom fler människor inte kan motstå känslan av att vara inblandad i en intrig och få chansen att lösa mysteriet. Här är några idéer.

Hur som värd för en fundraiser mordgåta. Bestäm mål belopp som du vill ta upp.
Hur som värd för en fundraiser mordgåta. Bestäm mål belopp som du vill ta upp.
  • Bestäm mål belopp som du vill ta upp. Antalet personer som du bjuder in beror på detta, liksom det belopp som du kommer att ta ut gästerna. Rita en produktionsplan som innehåller din budget för inbjudningar, plats, mat, priser, och personalen löner och material säkerheter.
  • Hitta en möjlig plats. Om du väntar ett stort antal gäster bör du titta in värd fundraiser på ett hotell balsal. För mindre grupper ser på möjligheten att hyra en bygdegård eller någons hus. Om vädret är bra, kanske du vill hålla fundraiser i din lokala skolgårdar, avspärrning det aktuella området som du behöver.
  • Besluta om mordgåta temat. Det finns många teman som kommer att ge dina gäster med chansen att klä sig i tidstypiska dräkter. Mord på Four Deuces är en gangster mordgåta uppsättning på 1920-talet. Du kanske vill ta mordgåta vidare med den odödliga Murders lämpliga för Halloween. The Santa Clause och A Killer Reunion är också mycket populära teman.
  • Köp satsen mordgåta. Satsen innehåller instruktioner om hur man spelar spelet, bakgrunder tecken, tecken konfidentiella broschyrer, inbjudningar, alla bevis och tillbehör, lösning till spelet samt de intyg som skall tilldelas till vinnarna. Vissa kit leverantörer inkluderar kostym förslag för att hjälpa gästerna klä sig så korrekt som möjligt.
  • Skicka ut inbjudningar. Inkludera en OSA i din inbjudan så att du kan ha en komplett. Det är oftast en sextiosex procent framgång för denna typ av händelse, så du måste få RSVPs tidigt att skicka ut inbjudan till andra människor för att slutföra din roster. Om det finns trettio tecken i mordgåta spelet, kommer resten måste gäster som kommer att försöka lösa mysteriet. Identifiera och tilldela tecken som du får sin bekräftelse. Inkludera kostym förslag med uppmaningen att hjälpa dem som vill delta i att leta efter lämpliga kostymer. Ange i inbjudan att detta är en kapitalanskaffning händelse och att de kommer att ta ut en inträdesavgift för att deltaga. Du kan även inkludera en frivillig donation grunden om situationen kräver det.
  • Följ anvisningarna i satsen om hur man ställer upp scenen för spelet och hur och var att placera alla bevis. Under dagen för händelsen, kommer du att tillkännage spelreglerna, hur detta kommer att spelas och hur mycket tid de har att hitta mördaren. Tecknet konfidentiell häfte bör ges till karaktärerna. Det innehåller en komplett beskrivning av sina karaktärer och vad de har att göra under matchen.

Under hela kvällen är det ditt ansvar att styra förhandlingarna. Du bör ha en backup plan när sleuthing tar för lång tid. Det kan släppa tips att låta spelet gå snabbare. Bäst av allt se till att alla njuter av partiet liksom spelet.