E2e

Hur redskap upp för biodling

Biodling har gjorts sedan urminnes tider för insamling av honung och bivax, men det används också för att pollinering av grödor och produktion av bin. För att växla upp för biodling måste man först få en bikupa med avtagbara ramar (ett krav i alla stater), skyddskläder, och naturligtvis, bin.

Den första delen av biodling redskap att förvärva är kupan

Den första delen av biodling redskap att förvärva är kupan, som kan köpas som byggsats (monterad eller omonterad) eller i separata delar att montera själv. Vanligen tillverkade av trä, består en bikupa av en golvbräda, följt av två kull boxar där bina viljan boet och foder. Ovanför detta är en stiftelse, eller super, som har ramar att hålla honungen samlas in. Ett lock ovanpå dessa skikt fullbordar denna del av biodling redskap i sin mest grundläggande form.

En biodlare kan välja att köpa mer utrustning för bikupa. Dessa skikt kan innefatta ett stativ för att hålla bikupa från marken, en ingång reducering att kontrollera åtkomst och temperatur, en drottning EXCLUDER att hålla drottningen ur honung, eller en inre luckan för att ge ventilation och för att skapa isolering mot värme och kall.

Skyddskläder är en viktig del av biodling redskap

Hur redskap upp för biodling. Den första delen av biodling redskap att förvärva är kupan.
Hur redskap upp för biodling. Den första delen av biodling redskap att förvärva är kupan.

Skyddskläder är en viktig del av biodling redskap. Håll hals, ansikte och ögon täckta med en huva och slöja är avgörande för alla biodlare. Ytterligare kläder skulle omfatta en hel kropp kostym eller en jacka längd rock, gjord av en mjuk, ljus material. Vissa biodlare, speciellt nybörjare, även använda läderhandskar som en del av deras biodling redskap.

Den viktigaste komponenten i biodling redskap är bina som är bäst att köpa under våren. Det är viktigt att forska i olika arter av bin som är kommersiellt tillgängliga, eftersom de kommer att variera i produktivitet, temperament och sjukdomsresistens. Bee-paket kommer att innehålla en bur drottning och några pounds eller flera tusen, bin.

De mindre bitar av biodling redskap inkluderar en rökare

De mindre bitar av biodling redskap inkluderar en rökare, som brinner en naturlig bränsle såsom träflis eller säckväv. Röken håller bin lugn som biodlaren fungerar på ramarna från bikupor. En bikupa verktyg, eller ram lyftare, gör biodlaren att bända ramarna ur kupan, eftersom fabriken hartser som bina samlar kommer ofta limma ramarna till kupan. Eftersom bin kan fortsätta att hålla fast vid ramarna när de lyfts från kupan är ett bi borste annan bit av redskap en biodlare kan önska. Den mjuka borst av borsten försiktigt bort de mest envisa bin. En sista delen av biodling redskap att överväga inköp är minst en bra bok för att lära sig om sjukdomen och växtskydd, svärm kontroll, befolkning ledning och honung.