E2e

Hur prime lättmetallfälgar

Alu-fälgar

Alu-fälgar, eller fälgar eftersom de är mer bekant kända, är gjorda av legering av antingen aluminium eller magnesium. Till skillnad från vanliga hjul, de är lättare men har samma styrka funktioner som sina motsvarigheter. De försköna också utanför utseende av en bil som du kan ha dina hjul anpassade till dina önskemål. Eftersom de är mer lätta, minska de totala massan av bilen, vilket gör bilen mer bränsleeffektiva, vilket innebär att du kan spara mer på gas om du har aluminiumfälgar.

Om du har aluminiumfälgar som du inte längre använder, men är fortfarande funktionsdugliga, kommer den här artikeln ge dig tips om hur du kan prissätta dem därefter. Läs på.

  • Ta hand om dina lättmetallfälgar. Medan han fortfarande i din ägo och användning, vidta alla förebyggande åtgärd för att undvika korrosion och skador på hjulen. Du vet aldrig när du kommer att behöva sälja dem, så bättre vara snäll mot dem medan fortfarande tidigt. Du kan högre pris om de fortfarande fungerar.
  • Kontrollera om bucklor och repor. Priset som du tänker erbjuda kraftigt kommer att påverkas om hjulen har bucklor och repor i dem. Se till att ytorna är fria från skador som helst.
  • Jämför priser. Kan kolla på nätet och se hur mycket en helt ny uppsättning av lättmetallfälgar med samma märke och modell hämtar nuförtiden. Du kan prissätta dina till halva priset eller högre än hälften om de har varit med dig bara för en kort tid, och om de är relativt nya. För äldre modeller, kontrollera de går priser och basera ditt pris därifrån.
  • Inte overprice. Prissättning dina lättmetallfälgar mer än de är värda är inte bra. Inte bara kommer potentiella köpare att avskräckas av att köpa dem, men du kommer att göra det svårare att göra sig av dem om de är mycket dyra. Köparna kommer bara köpa helt nya om de vet att de kommer att få sina pengar är värt från dem.
  • Pris dem enligt deras design. Eftersom lättmetallfälgar lägga till det estetiska utseendet av en bil eller lastbil, trevligare utformning, desto bättre. Bil entusiaster gör allt för att hallick sin åkning. De kommer även betala för det pris som kommer att göra sin bil mer macho. Om konstruktionen av dina lättmetallfälgar är en som är mest eftertraktade av bil entusiaster, kan du ställa in ett högre pris för dem. De kommer säkert att köpa så länge de är i gott skick.

Lättmetallfälgar har också nackdelar

Hur prime lättmetallfälgar. Ta hand om dina lättmetallfälgar.
Hur prime lättmetallfälgar. Ta hand om dina lättmetallfälgar.

Lättmetallfälgar har också nackdelar. De är dyrare än stålfälgar och de korroderar i 3-5 år när de inte är ordentligt omhändertagen. Så du måste verkligen ta hand om dina lättmetallfälgar om du planerar att sälja dem. Potentiella köpare kommer att avskräckas om de ser att hjulen är i dåligt skick. De kommer i stället välja att köpa en dyrare, men helt nya än att köpa din eftersom det kommer att kosta dem mer för reparationer, om de inte är i gott skick.