E2e

Hur man installerar en elektrisk fläkt i bilen

Installera en ny elektrisk fläkt i bilen som ersättning för den gamla är ett bra sätt att förbättra den samlade prestanda körning maskin. En ny elektrisk fläkt, speciellt när den är korrekt installerad och anpassas till de specifikationer och funktioner i bilen, kan innebära mer makt och bättre kylning. Det kan finnas vissa anspråk på att motbevisa detta, men det går tillsammans med påståenden om att en ny fläkt verkligen skapar underverk för bilens prestanda. Hursomhelst, det är ett måste att du korrekt installera fläkten för att undvika dålig prestanda eller defekta anslutningar tråd som kan äventyra inte bara din bil och de andra delarna och system som omfattar den, men ditt eget liv och livet för dina passagerare också.

Här är en guide som du kan använda om hur du installerar en elektrisk fläkt i bilen. De åtgärder och förfaranden kan variera beroende på bilmodell eller typ, men dessa steg kan användas som en allmän vägledning.

Hur man installerar en elektrisk fläkt i bilen. Ta bort den gamla fläkten och kopplingsanordningen.
Hur man installerar en elektrisk fläkt i bilen. Ta bort den gamla fläkten och kopplingsanordningen.
  1. Ta bort den gamla fläkten och kopplingsanordningen. Innan du gör det, se till att du förberett de nödvändiga handverktyg såsom koppling pilotverktyg, rengöring lösningsmedel, Holmes och en mätklocka för att kontrollera svänghjulet rundan ut. Märkning av delar som innefattar kopplingsaggregatet måste göras för senare återmontering. Ta bort den lilla, stora och dubbla bultar ett i taget. Du kan göra det diagonalt för att undvika skevhet i kopplingskåpan.
  2. Installera VSC eller Variabel hastighet på översta hörnet av fläktens hölje. Detta är vanligtvis hittas i närheten av batteriet.
  3. Tråd de elektriska motorerna med hjälp av angivna kontakter. Du kan kolla in de givna läromedel för att hjälpa dig att avgöra holmes kopplingsschema tillsammans med information om vilken färg ska du använda. Att bunta kablarna prydligt tillsammans kan buntband användas.
  4. För att säkerställa att fansen kommer att ge den nödvändiga kick, kan en temperatursensor monteras i mellan radiatorn centrala lameller. Om du vill att strömmen skall köras direkt från batteriet till variabel hastighet, kan en 10 AWG röd tråd användas.
  5. Installera säkringshållaren i en bekväm plats, men se till att du inte sätter i säkringen tills fläkten är redo att användas. Du kan kolla in bilens specifikationer för att bestämma mängden av AMP att säkringen ska ha.
  6. För A / C kompressor, skarv i strömkabeln. Du kan sedan löda och försegla den nya anslutningen för att slå på fläkten när bilens luftkonditionering enhet inte fungerar.
  7. Anslut behövs ledningar i variabel hastighet. För en extra anslutning kan du köra en strömkabeln i säkringsboxen.
  8. Slutligen kan du montera säkringen och testa den nyinstallerade elektrisk fläkt i bilen.

Se till att du gjorde rätt steg

Se till att du gjorde rätt steg. För att garantera säkerheten, bättre kolla bilens specifikationer och funktioner för att fastställa rätt elektrisk fläkt byte och tillbehör som en värmefläkt. Bortsett från dessa funktioner, kolla in kablage och fästpunkter för att undvika farliga elektriska problem.