E2e

Bilstereo installation: kablage instruktioner för stereoapparater

Lär dig hur du tar bort ett bilstereo och installera en ny

Byter ut en gammal stereo är ett bra jobb för gör-det-självare, om du vill uppgradera ditt befintliga system eller göra en reparation. Du kan spara ett par dollar på installation avgifter som många butiker avgift. Stereo byte är lättare i vissa bilar, särskilt större bilar som SUV, eftersom de har lite mer arbetsyta bakom instrumentbrädan. Om du ännu inte har köpt dina komponenter, ta en titt på "Sök vad som passar min bil" verktyg på crutchfield.com . Detta kommer att hjälpa dig att bestämma vilken typ av bilradio som fungerar bäst för dig.

Dessa steg kommer att lära dig hur man installerar en bilstereo. Det är viktigt att notera att även installationsinstruktionerna är lätta att följa, kom ihåg att ägna särskild uppmärksamhet åt din säkerhet hela tiden.

Bilstereo installation: kablage instruktioner för stereoapparater. Nästa du behöver veta hur man tar bort ett bilstereo för att få den gamla ur bilen.
Bilstereo installation: kablage instruktioner för stereoapparater. Nästa du behöver veta hur man tar bort ett bilstereo för att få den gamla ur bilen.
 1. Innan du börjar ska du stänga av el till bilen genom att ta bort den negativa batterikabeln från sin terminal. Om din fabrik stereo har en stöldskydd, vill du få koden från enheten innan du kopplar bort batteriet.
 2. Nästa du behöver veta hur man tar bort ett bilstereo för att få den gamla ur bilen. Ta bort paneler kring din stereo. Varje bil är lite annorlunda här. Du kommer förmodligen att behöva ta bort några skruvar samt några klipp för att få resan bitar av. Dessa kan vara knepigt att hitta eftersom biltillverkare vanligtvis försöker dölja så många av dessa fästanordningar som möjligt. Vissa bilar har även några skruvar på sidan av handskfacket eller bakom mugghållare.
 3. Ta bort den gamla huvudenheten. Detta kräver vanligtvis att du tar bort skruvarna som håller stereon på insidan av instrumentbrädan. Efter att ta bort skruvarna, dra huvudenheten rakt ut tills du kan nå kablarna som leder till baksidan. Koppla bort strömkabeln, släpp kabelstammen och skruva loss antennkabeln.

  Ledningsnätet är plast-kontakt som innehåller alla ledningar för högtalarsystemet till en enda anslutning, eller "sele". Fabriken stereo kom med en adapter som parat sig med fabriksinstallerad sele.

  Vissa bilar, speciellt Ford fordon, har två små hål på varje sida av ansiktet på huvudenheten. Om din bil har denna inställning, måste du köpa en enkel bil verktyg stereo avlägsnas från en bil delar butik för att ta bort radion från dess plats.

  Lär dig hur du tar bort ett bilstereo och installera en ny. Ta bort den gamla huvudenheten.
  Lär dig hur du tar bort ett bilstereo och installera en ny. Ta bort den gamla huvudenheten.

  Bilen änden av kablaget ska ha 4-8 färgkodade ledningar som kommer in på baksidan av det. Det finns två trådar som går till varje högtalare - en positiv och en negativ. De flesta negativa markeras med en svart rand. Positiva ledningar är antingen solida färger eller ha en vit rand.

 4. Din nya stereo antagligen inte kommer med en adapter som passar selen inuti instrumentbrädan. Du måste köpa ett kit kabelstam från en elektronikaffär. Dessa brukar kosta cirka 10€ eller 15€ och de är väl värt pengarna. Om du inte köper ett kit kabelnät, då du kommer att behöva klippa kablarna till fabriken sele. Det kommer fortfarande att fungera om du eliminera sele, men du kommer att göra dig själv en otjänst om du någonsin bestämmer dig för att byta stereo igen vid ett senare tillfälle.
 5. Om du installerar en stereo som är mindre än sin föregångare, måste du köpa en adapter kit att korrekt justera passformen av enheten. Dessa brukar kosta cirka 10€ och finns tillgängliga för att justera öppningen för någon av bilstereor.
 6. Installera den nya kabelstammen. Den nya kabelstammen måste anslutas till din nya stereo. För att göra detta, matcha varje färgkodade ledare till sin kompis och crimp dem tillsammans. När du har anslutit alla kablar till deras korrekta match ska stereon vara redo att installera. Du är nu redo att testa ljudet bilstereon.
 7. Håll stereo tillräckligt nära instrumentpanelen att täppa varje anslutningarna på baksidan av stereo. Du kanske vill stanna och testa ditt arbete så att du korrekt matchade varje trådarna på selen. Testa att radion fadern och justeringar balans beter ordentligt.

  Om allt verkar vara i sin ordning, då du trycker radion resten av vägen in i instrumentbrädan och montera den med skruvarna.

 8. När stereon är korrekt monterad, ersätter trim bitar och sätt tillbaka hårdvaran håller dem på plats.