E2e

Hur man väljer subwoofers för din bilstereo

Subwoofers är talare gjorda främst för att mata låga ljud frekvenser bas. Lägga subwoofers för din bilstereo system skulle vara en bra idé om du verkligen vill maximera ditt lyssnande. Här är de viktigaste faktorer som du bör titta på när du väljer subwoofers för din bilstereo.

  • Bestäm användning för subwoofern. Den typ av musik du lyssnar på bör beaktas när man tänker på montering bilen med subwoofers. Om du älskar hissar upp ljudet volymer hiphop, rhythm and blues, eller rock, så kraftfulla subwoofers är det bästa valet. Men om du bara vill ha ett balanserat ljud när du lyssnar på folk och land, och även klassisk musik, då mid-range subwoofers bör göra.
  • Välj mellan en passiv och en aktiv subwoofer. Passiva subbasar har inga inbyggda förstärkare så dessa måste installeras för basljud att höras. Aktiva subwoofers, å andra sidan, kommer i en hel installation komplett med förstärkare inom.
  • Bestäm hur mycket plats som finns i bilen. Se till att du bedöma hur mycket din bil rymmer för subwoofern systemet. Subwoofers vanligtvis installeras i bagageutrymmet på bilen så hela installationen inte hindrar passageraren avsnitt. Detta är också den billigaste och mest bekväma sättet som stora ändringar inte behöver måste göras till bilen. Subwoofers kan också placeras mot baksätet, under främre och bakre passagerarsäten, innanför instrumentbrädan, och även inom dörrens sidopaneler.
  • Bestäm vilken typ av hölje för subwoofern. Höljet säkerställer optimal subwooferutgång. Det gör också att hela manick är tillräckligt skyddad från att bli krossad. Subwoofer höljen är oftast gjorda av spånskivor och medelstora fiberplattor densitet.
  • Bestäm storleken på subwoofer att få. Naturligtvis större subwoofers utgång starkare basljud. Men om en subwoofer är effekt är för låg för sin storlek, då är chansen att produktionen inte kommer att vara lika högt också. 8-tums subwoofers måste ha minst 50 watt, 10-tums subwoofers med 70 watt, 12-tums med 100 watt, 15-tums med 150 watt och 18-tums med 250 watt.
  • Bestäm om du vill ha höljet köpt eller byggt. Köpa höljet är naturligtvis bekvämare. Men detta ibland bara visar sig vara värdefullt för tillverkare byggda höljen. Bare subwoofers bör inte placeras i nästan vilken typ av hölje eftersom det kan påverka ljudkvaliteten. Vissa bil entusiaster väljer att skapa sina egna eftersom det ger dem större frihet att anpassa subwoofer höljen efter deras behov och preferenser.
Hur man väljer subwoofers för din bilstereo. Bestäm användning för subwoofern.
Hur man väljer subwoofers för din bilstereo. Bestäm användning för subwoofern.

Du kommer också att behöva besluta om hur man ska installera subwoofers i bilen. Du kan göra det på egen hand om du vill. Eller så kan du välja att ha det gjort av professionella installatörer bilstereo för en viss avgift.