E2e

Hur man väljer mellan leasing eller köpa en bil

Att köpa en helt ny bil är en investering

Att köpa en helt ny bil är en investering. Om du vill köra nyare bilmodeller väljer billeasing. Det finns för-och nackdelar i leasing eller köpa en bil, det beror på dina önskemål och behov. De två olika metoder för att ha en ny bil är olika märkta i termer av slutresultatet, vardagliga användning och pengar. Nedan finns tips på hur man väljer mellan leasing eller köpa en bil.

  • Din konjunkturcykel historia är viktigt. Det finns en stor chans att du kommer att hålla din nästa bil lika lång tid som du har din sista bil om du har en bra historia konjunkturcykel. Köpa en ny bil om du har en lång betalning sikt som 5 år eller mer eftersom de avgifter som blir mindre varje år. Om du vill provköra de senaste bilmodellerna, då är det billigare och enklare att hyra en bil jämfört än handel och köpa bilar i varje 2-3 år. Be din revisor för förslag på skatteförmån.
  • Uppskatta handpenningen avgifter när man köper en bil. Du måste bestämma din månatliga betalningar. Ge aldrig en handpenning för att köpa leasing bilar så att du kan sänka din månatliga betalning, bara betala exakt administrativa avgifter.
  • Vissa leasingavtal kan tillåta dig att betala mindre månadsavgifter. Men dina avgifter kommer att öka varje år under din långsiktiga betalning eftersom du betalar för avskrivningar.
  • Analysera dina totala kostnader innan du köper en bil. Gör en jämförande analys av för-och nackdelar mellan leasing och köpa en bil. Bestäm vilken som är kostnadseffektivt och vilka passar dina behov och situation. Glöm inte att räkna upp alla tänkbara avgifter innan analys.
  • Dina val, termer och dina köp avsikter är viktiga. De är viktiga faktorer för att förstå innan man fattar beslut bilhandlare. Det är inget fel att spendera stora pengar för en bil om du har råd, det viktiga är att du får bilen som du vill ha i din önskade förhandling.
  • Överväg att hyra eller köpa en begagnad bil för att spara pengar. Begagnade bilar är säkert billigare, och du kan få begagnade bilar i gott skick.
  • Leasing hjälper dig att köpa bilar billigt. Köp en bil som du har råd. I handel bilar, måste du hålla din återstående aktier, och använda dem som delbetalning vid köp av en ny bil.
  • Bestäm din förväntade körsträcka. Identifiera den under de närmaste 2 till 3 år som du äger bilen. Se till att din förväntade körsträcka är figurerat i hyresavtalet beräkning. Kom ihåg att återförsäljaren inte kan argumentera om bilens värde och dina rättigheter till sannolika kapital om du vänder din hyra till honom. Om din bil har ett eget kapital, då kan du få dina pengar om du vill.
  • Jag nquire om utökat serviceavtal. Det är viktigt om du planerar att köpa en begagnad bil eftersom garantin kan förfallit eller nära utgången.
Hur man väljer mellan leasing eller köpa en bil. Din konjunkturcykel historia är viktigt.
Hur man väljer mellan leasing eller köpa en bil. Din konjunkturcykel historia är viktigt.

Tänk på att om din bil blir stulen och du misslyckats med att återvinna det, så du är ekonomiskt ansvarig för din bil återstående saldo och kvarvarande värde om det är uthyrt. Antalet personer som köper begagnade bilar av affärsmässiga skäl blir högre. Din revisor kan hjälpa dig att skapa bästa strategierna. Återförsäljare erbjuder ofta incitament eller mindre avgifter signering.