E2e

Hur man ställer in en blomstrande sötvattensakvarium

Perfekt för avstressande och avkopplande, ger en frodig, frisk sötvattensakvarium lugn in i rummet som är inställd in.There är något medfött lugnande när du ser fisk av olika former och färger glider tyst och lugnt som drönare av akvariet kompressor försiktigt nynnar ditt mantra av avkoppling.

Naturligtvis en del av Zen erfarenhet av att ta hand om ett akvarium är att kunna ställa upp på ett sådant sätt att det blir lätt att underhålla och hålla det lilla vattnet ekosystem levande och blomstrande medan under ditt tak.

Nedan är några bra tips om hur du ställer in din sötvattensakvarium.

Hur man ställer in en blomstrande sötvattensakvarium. Tänk på storleken på akvariet.
Hur man ställer in en blomstrande sötvattensakvarium. Tänk på storleken på akvariet.
  • Tänk på storleken på akvariet. Det första du bör tänka på är begränsat utrymme. Det finns många olika storlekar för akvarier och det är bäst att du anser det utrymme du har i ditt hem för att rymma ett akvarium. Om du just har börjat, skulle en blygsam storlek akvarium är en 10 till 20 gallon ett. Se till att du mäter akvariet du vill få i butiken och hitta en plats för det i ditt hem innan du köper den. Om du vill ta hand om stora fiskstim eller större små fiskar kan du välja en 50-100 liters tank.
  • Tänk på placeringen av akvariet. Du måste också veta var du ska placera ditt akvarium. Placera den i direkt solljus kan göra vattnet för varmt för en del av fisken och kan röra upp belysning cykel av din tank är ljus. Det är bäst att du placera akvariet på en plats borta från direkt solljus eller se till att du har gardiner eller persienner för fönster. Du behöver också sätta tanken i en ur vägen plats så att människor inte stöta i det ofta.
  • Tänk substrat. Substrat är i grunden grus eller sand du sätter på botten av akvariet. Förstå att välja substrat som går in ditt akvarium är inte något godtyckligt, måste du lära dig olika typer av substrat som är bäst för fiskar du vill ta hand om i ditt akvarium. Ett övervägande är pH-nivån i vattnet som kan påverkas av grus du sätter i. Så göra lite forskning på din fisk och en idealisk miljö för dem att leva i.
  • Tänk på akvariet allmänna hygienen. Innan du sätter i dina grus, växter och andra akvarium krimskrams, se till att du tvätta dem noga så att de inte sätta sjukdom eller parasiter på din fisk.
  • Tänk på kvävets kretslopp. När du har lagt allt (utom dina fiskar) på plats, måste du låta akvariet är kvävets kretslopp att slutföra. Detta kan ta upp till sex veckor så du måste ha tålamod när du övervaka pH, ammoniak, nitrat och nivåer nitrit. Konsultera de normer som finns i dina instruktioner testkit och om de är väl inom godtagbar nivå kan du börja placera din fisk i.