E2e

Hur man sparar gas med hemi

Hemi motor i bilen är faktiskt en av de största skälen till att bättre prestanda och styrka. Eftersom förbränningskamrarna har halvsfärisk (halv-sfär eller skålformade) formen, kan hemi motorn köra med större hästkrafter. Formen av förbränningskammaren i en hemi sökmotor kan både luft och bränsle att strömma lättare. Den karakteristiska formen hos kammaren gör också fullständig förbränning möjlig, särskilt om tändstiftet är beläget vid eller nära centrum av kammaren.

Genom design, många hemi-motorer-särskilt de som produceras av Chrysler-anställa flera Displacement System (MDS). Det är den teknik som gör det möjligt för hemi motor att använda färre cylindrar för situationer som egentligen inte nödvändigt att använda alla tillgängliga cylindrar. När bilens sensorer upptäcker att det inte är nödvändigt att alla åtta cylindrar, Multiple förskjutningssystem nästan omedelbart-vid cirka 40 millisekunder-stänger allt bränsle och lufttillförseln till hälften av motorns cylindrar. Denna teknik gör hemi relativt sparsam när det gäller bränsleförbrukning.

Men trots energibesparande design av en hemi motor, är det fortfarande möjligt att spara mer gas. Den här artikeln beskrivs några tips som kan hjälpa dig att spara gas med hemi.

  1. Säg till MDS att stänga hälften av de totala cylindrar. Det finns ingen fjärrkontroll för detta. MDS gör detta automatiskt, men du måste låta det veta att du inte behöver den extra hästkrafter. Hur? Genom att helt enkelt begränsa din hastighet till högst 65 miles per timme. När fordonet upptäcker din hastighet kommer den automatiskt och du kommer knappast veta det-avaktivera de andra fyra cylindrarna, vilket innebär att du förbränner mindre bränsle för den hastighet du är på. Hålla en jämn hastighet så att du inte aktiverar de andra cylindrarna i onödan. Du kan göra detta mycket bättre om du använder farthållaren, om din bil har en.
  2. Undvik plötslig acceleration. Detta innebär att du kliver på gasen långsamt och mjukt inte plötsligt-annars du bara kommer att pumpa mer gas i onödan i motorn och aktivera-onödan så-alla cylindrar motor. Om accelerationen sker gradvis, kommer din Hemi motor använd endast fyra cylindrar och mindre bränsle tills du når en hastighet som kommer att motivera aktivering av fler cylindrar för mer makt.
  3. Pumpa däcken med kväve. Istället för att använda vanlig luft, pumpa upp däcken med kväve, som inte bara ger en mer stabil tryck men också förlänger dina däck liv. Stabil däcktryck kan översättas till bättre väg prestanda och bättre bränsleekonomi.
  4. Utför regelbundet underhåll kontroller. Detta är ett grundläggande krav för alla bilägare, inte bara för dem som äger en hemi. Regelbundet underhåll av din bil håller din bil i toppform och skick.
  5. Byt bilens luftintag och avgassystem. Även om detta är frivilligt, kommer att installera en bredare luftintag och avgasrör förbättra prestanda och effektivitet, och kommer också att ge dig mer körsträcka till din gas.
Hur man sparar gas med hemi. Säg till MDS att stänga hälften av de totala cylindrar.
Hur man sparar gas med hemi. Säg till MDS att stänga hälften av de totala cylindrar.

Din Hemi motor ska kunna ge dig möjlighet att balansera bränsleförbrukningen med hästkrafter krav, men du kan enkelt avgaser genom att vara okunniga. Nu när du är medveten om några sätt att spara ytterligare på gas med en hemi, bör du kunna förlänga din körsträcka med samma mängd gas.