E2e

Hur man sätter hydraulik på modellbilar

Modellbilar har funnits sedan popularitet bilar

Modellbilar har funnits sedan popularitet bilar. Miniatyr versioner av bilar blev populär inte bara för bilälskare, men för dem som älskar utseendet på olika bilmodeller. Efter andra världskriget blev modell bilpaket mycket populär som en hobby. Denna hobby är fortfarande populär i dag. Den enda skillnaden nu är att modellbilar kan drivas med olika medel, bland annat hydraulik.

Hur man sätter hydraulik på modellbilar. Samla och kontrollera de nödvändiga sakerna.
Hur man sätter hydraulik på modellbilar. Samla och kontrollera de nödvändiga sakerna.

Att sätta hydraulik på en modell bil kan vara svårt för människor som inte är vana vid att arbeta med dessa mekanismer. Men ge det ett försök och du kommer omedelbart omvandla en vacker miniatyr av bil till något svalare än så. Nedan finns guider om hur man gör det:

  • Samla och kontrollera de nödvändiga sakerna. Du behöver ett kit modell bil, de perfekt inpassade hydraulik och verktyg. Hydraulik för modellbilar kan köpas online. Vissa butiker säljer låg-ryttare kit modell bil och dessa kommer med de nödvändiga hydraulik. Testa den hydrauliska om det fungerar som förväntat. Ta bort den från modellen bilens chassi är svårare än att installera det. Kontrollera också att effekten som produceras av hydraulik är precis tillräckligt för modellen bil. Det bör inte vara för mycket för att orsaka brännande eller inte för lite att göra bilen flytta.
  • Planera hur hydrauliken ska bifogas modell bil. Du kan behöva offra vissa delar, lägga till fler delar, eller ta bort andra delar för att ge plats för chassit. Planera väl om vad som är det bästa sättet att installera hydraulik på din modell bil.
  • Sätt ihop modellen bil. Följ tillverkarens anvisningar om hur man bygger en modell bil. Notera att du inte kommer att avsluta bygga modell bil ännu. Du måste sluta efter att sätta ihop de nödvändiga bitarna för att fästa hydrauliken.
  • Fäst hydrauliken till chassit. Den hydraulik ram väl måste anpassas till chassit. Använd en fil eller hobbykniv för trimning av chassit så att hydrauliken ramen kommer väl passar. Skruv eller lim hydraulik till modell bil. Det är viktigt att vänta några timmar för att låta hydrauliken inställt på den modell bil om du ska använda lim som epoxi eller lim. Skruvar är oftast valet eftersom de flesta hydraulik tillverkare tillhandahålla dessa i paketet.
  • Fyll i hydraulik ledningar. Flesta kit ger standard kablar, så det är okej att byta kablar om du vill anpassa hur hydrauliken fungerar på din modell bil. Om du är osäker, bättre följa tillverkarens rekommendation för nu. Byt ledningar och experiment på kretsarna förrän du får kläm på det.
  • Sätt de andra delarna modell bil. Det är dags att avsluta leksaken enligt instruktionerna från tillverkaren. Men eftersom du ingår hydraulik och putsade några delar kan andra modell bildelar passar inte perfekt. Trimma dem liksom om det behövs. Poängen är att sätta ihop delarna för att skapa en en hel modell bil som drivs med hydraulik.

Det är dags att kontrollera din modell bil

Det är dags att kontrollera din modell bil, som nu drivs med hydraulik. Se effekterna av kabelanslutningar till bilen. Byta hydrauliska ledningar är okej så länge detta inte kommer att skada för modellen bil. Bekanta hur systemet fungerar och du vet exakt saker att göra för att uppnå önskad effekt.