E2e

Hur kan man kontrollera för bank liens på begagnade bilar

En av de potentiella problemen med att köpa en begagnad bil är möjligheten att bilen fortfarande har panträtt eller inteckningar, vilket innebär att säljaren inte har fullt betalda hans bil lån eller finansiering med banken. Medan vissa säljare kommer att annonsera sina bilar som "köparen övertar balans" vissa inte gör reklam den som sådan. Det finns inget mer oroande än att upptäcka att bilen du just fått fortfarande en bank panträtt.

Innan du kan ha en bil titel överförts till ditt eget namn, bör det stå klart för alla panträtter eller inteckningar. Men ibland kanske du har besatt en bil så länge, men glömt att rensa finansiering oro med banken.

Hur kan man kontrollera för bank liens på begagnade bilar. Hitta bilens ramnumret eller VIN.
Hur kan man kontrollera för bank liens på begagnade bilar. Hitta bilens ramnumret eller VIN.

Här är några sätt på hur du kan söka efter banker liens på en begagnad bil.

  • Hitta bilens ramnumret eller VIN. Detta vanligtvis ligger på bilens förarsidan "B" pelaren, som är den pelaren där dörren spärrarna till bilens kropp. VIN är en lång rad, vanligtvis 17 siffror för nyare bilar. Det är ett serienummer som är unikt för varje fordon som säljs i USA.
  • Anteckna beskrivningen och specifikationer fordonet. Inkludera märke, modell, år gjort, färg, cylindervolym och liknande.
  • Besök din statens DMV hemsida. Dessa har oftast en grundläggande sökfunktionalitet, där du kan hitta poster för den bil du är intresserad kan dock detta vara begränsat till grundläggande registreringsinformation, liksom senast registrerade datum och om det finns några flaggor eller larm mot bilen.
  • Kontrollera online-resurser för en historia av bilen du är intresserad Webbplatser som CarFax.com och CheckMyCar.com erbjuda sådana tjänster. För en liten avgift kan du kontrollera bilens historia, som försäkring eller anspråk olycka, problem finansiering och liknande. Webbplatsen kommer vanligtvis flagga bilen om den identifieras som ha liens eller om det rapporterades som en total förlust av försäkringsbolaget. Om det senare är fallet, undvika att köpa bilen, eftersom det kan ha varit i en allvarlig olyckshändelse eller det kanske har blivit översvämmade.
  • Ring din lokala DMV, om de kan hjälpa dig kontrollera om bilen du är intresserad av har liens.

För att vara säker på att en begagnad bil inte längre har en bank kvarstad eller lån, kan du begära ett brev från bank eller finansinstitut som anger detta faktum. Be om en panträtt tillfredsställelse brev. Om banken lånet har fullt betald, men det finns fortfarande en panträtt, be om ett lån tillfredsställelse brev först, så att du kan få kvarstaden hävts.

Att välja en begagnad bil för att köpa kan vara en trevlig upplevelse

Att välja en begagnad bil för att köpa kan vara en trevlig upplevelse, och du kommer vanligtvis lära sig mycket från att göra din forskning om historia av fordon och deras ägare. Det viktiga här är att skaffa en bil med ren dokumentation och papper, så du behöver inte köra på problem i framtiden. Du bör också leta efter begagnade bilar från välrenommerade säljare eller återförsäljare, så att du får bra valuta för pengarna.