E2e

Hur man rengör en 55 tank gallon fisk

Äga husdjur kan ge en hel del glädje och avkoppling för dem som älskar djur. Det kan dock inte förnekas att ha en hund eller en katt i hemmet kräver mycket tålamod och ansträngning också. Kanske en av de minst tråkiga husdjur att ta hand om är en fisk. Men hur om du har en hel del fiskar i ett 55 liters akvarium? Hur kommer du behålla akvariet att hålla alla dina fiskar friska och glada precis som du? Här är några av de grundläggande tips som du kanske vill prova när du har fastnat i den här situationen.

Hur man rengör en 55 tank gallon fisk.
Hur man rengör en 55 tank gallon fisk.

Ditt akvarium eller allmänt känd som akvarium körs med ett filter eller bubbla enhet som du kommer att behöva stänga innan du rengör den för att undvika elektriska stötar och andra farliga olyckor.

Nu kan du börja rengöra akvariet genom att ändra det smutsiga vattnet inuti med rent vatten förstås. Du behöver inte ta fiskarna bort eftersom dessa kan göra dem sjuka eller stressade. Det finns vissa mängder vatten som måste tas ut för varje storlek av en fisk tank. För 55 liters akvarium, måste du hälla bara ut minst 1/4 av vad som finns i utan att överskrida mer än hälften av det.

Du måste också ha en vattenslang av grus sifon vakuum för att avlägsna all smuts inne i tanken. Du kan göra detta genom att sätta slangen inne i tanken och se till att det når den nedre delen. Slå på grus sifon vakuum och börja ta ut fisken muck och smutsen genom att flytta slangen på alla smutsiga delar akvarium.

Skaffa en svamp och börja torka insidan delen av akvariet för att bli av med alger, liksom ringar som kan ha bildats på grund av vattnet. Dessa kan vara synliga om du inte har rengjorts din tank under en längre tid.

Hur man rengör en 55 tank gallon fisk.
Hur man rengör en 55 tank gallon fisk.

Du kan nu börja fylla din hink med hjälp av vatten från kranen för att ersätta det innehåll som du tog bort tidigare. Lägg pH-buffert som håller pH-balansen i vattnet eller Ammo-Lock som tar bort ammoniak, klor och andra skadliga kemikalier som finns i en kranvatten.

Använd en termometer speciellt för akvarier att jämföra temperaturerna i överblivna vattnet inuti tanken och vattnet i din hink. Se till att deras temperaturer är likartade innan det behandlade kranvatten i akvariet för att hålla vattnet stabilt och att hålla din fisk från att bli sjuk. Efter att säkerställa rätt temperatur, sakta fylla tanken med rent vatten och inte skapar stora stänk eller kasta det i snabbt eftersom detta kan göra fiskarna känner panik eller stress.

Tänk också på att normala akvarier bör rengöras minst var tredje månad, medan en 55 liters akvarium måste upprätthållas varje månad sedan den storlek rymmer en hel del vatten varelser och även olika former av smuts också.