E2e

Hur man rengör en 10 liters tank sötvattenfisk

En 10 liters sötvatten akvarium innebär en hel del underhåll ansträngning regelbundet. Med sin storlek, måste du rengöra den minst två gånger i månaden. Vara en ansvarsfull fisk ägare och följ stegen i att hålla deras livsmiljö rena:

Hur man rengör en 10 liters tank sötvattenfisk. Samla material inom räckhåll.
Hur man rengör en 10 liters tank sötvattenfisk. Samla material inom räckhåll.
  • Samla material inom räckhåll. Detta är ett viktigt steg eftersom du inte har råd förseningar i denna verksamhet. Håll tiden för ditt husdjur livsmiljö störning till en minimal. Det sparar säkert en hel del tid när du redo ditt material inom räckhåll när du går längs med ditt arbete. De material som behövs är följande: pappershandduk, sifon, tankväggen skrubber, dechlorinator och en hink.
  • Koppla bort hela tanken från källan av el. Koppla inte bara tanken, men alla apparaten inuti som använder elektrisk energi, som filtret, ljus och värmare. Detta kommer att garantera din säkerhet när du rengör tanken.
  • Rengör vattenfilter. Loss filtret från kanten av tanken. Metoden för rengöring av filtren kommer att bero på den typ av filter modell du har. Kontrollera din användarmanual för eventuella specifika instruktioner för rengöring ditt filter modell. För mekaniska filter, bara tömma resterande innehållet i vasken, och skrubba höljet och rör med tvål och vatten. Skölj noga. Helt enkelt tvätta av gloop från svampen med händerna under rinnande vatten, men om det är för smutsigt, bör du överväga att ersätta den med en ny. Handskar för denna verksamhet är frivilligt. Sätt ihop delarna när du är nöjd med sin renlighet.
  • Skrubba sidorna av tanken. Det är viktigt att inte använda bara någon rengöringslösning. Det kan ha skadliga effekter på dina fiskar hälsa och kan även orsaka deras död. Köp en tank vägg skrubber eller en alg skrapa från djuraffären. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt alger och ackumulering i jord kan lossna från glaset. När skrubbning för den externa delen av tanken, kan du använda en trasa fuktad i vatten bara. Om du tror att vattnet är inte tillräckligt, det finns tillgängliga fisk-säkra rengöringsmedel du kan köpa på alla sällskapsdjur varor butik.
  • Suga lite vatten ut ur tanken. Bestäm hur mycket vatten du kan ta bort. Detta kommer i allmänhet att bero på dina fiskar hälsa skick. Strängt taget kan man aldrig överstiga bort 20 procent av vattnet beloppet i tanken. Fiskarna kan få mycket känsliga för förändringar i sin miljö. Lämna ett belopp som fortfarande kommer att vara bekväm för dem. Användningen av sifon för att ta bort vattnet beror på vilken typ du har. Det finns olika sätt att skapa en sugning effekt är det bäst att rådgöra instruktionen som medföljde hävert. Under tiden kan du hitta användningen av tummen effektiva för att skapa den nödvändiga sug. Doppa hela längden av sifonen i vattnet. Placera tummen vid öppnandet av den mindre änden. Sänk att kanten i hinken, sedan bort tummen. Om detta inte fungerar, gå tillbaka till specifika instruktioner som kommer från varje sifon köp. Var extra noga med att inte suga någon sten eller fisk med sifon!
  • Gräva genom de återstående material på den nedre delen av tanken. Vissa skräp och avfall avsätts i botten av tanken, måste du flytta igenom stenar, grus och sand för att manuellt ta bort dessa avfall. Du kan också använda hävert för att suga upp några mängder av smuts på den.
  • Förbered vatten som skall användas för påfyllning av tanken. Fyll hinken med rent vatten och sedan lägga till en droppe av dechlorinator att göra det säkert för fiskarna. Vänta några timmar innan det sätts tillbaka i tanken.
  • Haka all utrustning tillbaka och koppla in den. Återuppta normal drift av tanken, och njuta av en tydligare bild av fiskar och fiskar "miljö från utsidan.

Flitig anslutning till din städning schema är viktigt att hålla dina fiskar friska och säker från skador som orsakas av för mycket ackumulation av olika gifter i vattnet.