E2e

Hur man refinansiera en bil lån

Refinansiering en bil lån är inte särskilt svårt. Det finns ett par beslut som du kommer att behöva göra. Beslut som:

  • Är du öka mängden lånat?
  • Är du förlänga payoff tid?

Oavsett om du håller samma lån värde eller öka lånebeloppet och ta ut pengar, bör du förmodligen hitta vad det bokförda värdet på din bil är värd. Webbplatser som Kelly Blue Book kan hjälpa dig att avgöra vad det bokförda värdet är. Försök att vara så noggranna som möjligt när du fyller i formuläret. Banken kommer att använda ditt nummer fordon ID - eller VIN - att avgöra exakt vilka möjligheter du har på din bil, men du vill vara så förberedd som möjligt i förväg.

Hur man refinansiera en bil lån. Företagets personalutveckling avdelning.
Hur man refinansiera en bil lån. Företagets personalutveckling avdelning.

Om du har betalat på din befintliga lån för ett tag och bara vill lägre utbetalningar, kan du refinansiera att förlänga payoff tid. Dock vara medveten om att välja det alternativet faktiskt kan kosta dig pengar på lång sikt - även om du får en lägre ränta!

De flesta människor är bara ute efter en bättre ränta. Om du refinansiera och välja en term som liknar hur mycket tid du har kvar att betala, har du gjort ett smart val och sparat lite pengar!

Till skillnad från bolån

Till skillnad från bolån, gör billån refinansierar inte brukar ha dokumentation avgifter. Så den största frågan verkligen kommer att hitta den bästa räntan. Det finns ett antal platser att leta efter en ny långivare. Några listas nedan.

  1. Banker
  2. Kreditföretag - Kontrollera också att se om din kredit union kommer att erbjuda en lägre ränta om du har mer än en tjänst med dem.
  3. Online långivare
  4. Företagets personalutveckling avdelning. Vissa företag har ett avtal med specifika långivare att erbjuda ytterligare sänkningar till anställda. Det skadar aldrig att fråga
  5. Olika intresseorganisationer. Organisationer som AAA och AARP, samt återförsäljare som Costco, kommer ibland att erbjuda sänkningar till specifika långivare också.
Till skillnad från bolån. Olika intresseorganisationer.
Till skillnad från bolån. Olika intresseorganisationer.

Det största problemet du kan ha är om du har tillräckligt med värde i bilen för att finansiera det belopp du vill. Det är därför det är viktigt att få en uppfattning om vad den blå boken på din bil är värd. Om din bil är nu värd 7470€ och du fortfarande är skyldig 11.200€ du kan ha problem refinansiering av lån. Du kan hitta några långivare som kommer att vara villiga att göra det, men du kan vara mer begränsade på dina alternativ och du kanske inte kan få de bästa priserna. Återigen är shoppa runt verkligen nyckeln. Vet dina fakta - som det blå bokfört värde - och shoppa runt!