E2e

Hur man målar racing ränder på en bil

Har du någonsin märkt att en hel del dyra

Har du någonsin märkt att en hel del dyra, avancerade bilmodeller målas gul, orange och andra upprörande färger nuförtiden? Ägarna till dessa bilar vill förmodligen sina bilar för att sticka ut från resten av fordonen i parkeringsplatser. Men det finns andra bättre lösningar till att göra din bil vara en uppmärksamhet-magnet utan att måla det att se ut som en taxi. En av de mest populära sättet, och förmodligen den enklaste, att anpassa din bil är genom att lägga till en andra färg till din ursprungliga färg jobb. För att få två-färgschema för din bil, varför inte prova att lägga racing ränder? Processen är ganska enkel och med rätt utrustning kan du också lägga till någon typ av racing ränder på din bil.

Hur man målar racing ränder på en bil. Bestäm vilken typ av racing ränder du vill för din bil.
Hur man målar racing ränder på en bil. Bestäm vilken typ av racing ränder du vill för din bil.
  • Bestäm vilken typ av racing ränder du vill för din bil. Racing ränder kan vara tjocka eller tunna band. De kan köra över huven, eller längs sidorna av din bil. Du kan måla den i en skugga eller använda två olika färger. Att hitta en lämplig design för din bil, titta på olika bilder på bilar. Du kan även söka efter inspiration på internet genom att ange "ränder bilspel" på sökmotorn. Du kommer att kunna bläddra igenom tusentals racing ränder stilar.
  • Välj din arbetsplats. Parkera bilen på en väl ventilerad, skuggade området där temperaturen inte gå högre än 90 grader C. Det är också rekommenderat att du arbetar när det finns bra belysning och ingen vind.
  • Prep bilen för målning. Tvätta bilen med varmt tvålvatten och se till att inget damm eller smuts kvar på skalet. Skölj av tvättmedlet med rent vatten. Torka bilen med en mjuk, ren trasa. Om du kan hitta en, använd en prep torka, även känd som avfettningsmedel, på de delar av bilen som du vill placera racing ränder. Detta kommer att ta bort eventuella fett eller vax på arbetsytan. Lägg ut dina ränder med maskering eller målartejp. Använd ett måttband eller linjal för att markera där du behöver hålla bandet för att säkerställa att linjerna är korrekt och jämnt fördelade. Sprid ett tunt lager grundfärg till ytan mellan konturerna markerade med bandet. Låt detta torka helt. Med ett ark av fint slippapper, företrädesvis från 1200 till 1500 grus, sand delarna än måste målas. Se till att inte skrapa bort målartejp täcker de andra sektionerna som du inte vill ska målas. Täck hela skal av din bil med tidningar och tejp. Detta kommer att skydda resten av ytorna från någon översprutning.
  • Börja sprutning i rand / sek. Ladda färgprimer i sprutpistolen. Börja spraya på det område som omfattas av tidningen. När du har en ständig ström går, börja flytta din spruta över det område som ska målas. Starta inte eller slutar spruta inom tejpade ytan. Detta kommer att orsaka att området som skall målas ojämnt. Vänta i ca 30 minuter eller tills primer torkar helt. Applicera första skiktet av färg färg med exakt samma teknik du anställd med primern. För att uppnå en ogenomskinlig yta, måste du sätta på minst tre färgskikt. Glöm inte att vänta 10-15 minuter i mellan sprutning varje skikt. Kontrollera ditt arbete efter den sista pälsen. Avlägsna banden ett par minuter efter.

Vänta i flera dagar för färgen att härda innan du tar bort kanterna på nytt paint jobb. Du kan använda en gnugga förening eller sandpapper med 1500 grit. Överväga att tillämpa en klarlack på hela skalet på din bil innan tvätt och vaxning det.