E2e

Hur man målar en bil motorhuv

En bil motorhuv är den brittiska sättet att hänvisa till huven på bilen. Oavsett vilken sida av Atlanten du är på, med det ser rent och blankt är vägen att gå. Ett sätt att göra din bil motorhuven ser trevligt och nya är att måla det. Här är en guide hur man får det gjort.

Hur man målar en bil motorhuv. Hitta ett område för att göra lack.
Hur man målar en bil motorhuv. Hitta ett område för att göra lack.
  • Hitta ett område för att göra lack. Innan du börjar måste du se till att du har ett slutet men ventilerat utrymme att göra lack. Helst bör du göra detta i en bil butik eller annat område där måla rök inte störa andra boende. Ytan kommer du att arbeta med bör beredas genom skiktning den med lite tidningen. Dessutom har din sandpapper, spruta, billack och primer redo. Du behöver också verktyg för att ta bort och sätta tillbaka bilen motorhuven från bilen.
  • Avlägsna huven på bilen. Med dina verktyg noggrant skilja bilen motorhuven från resten av bilen. På så sätt kan du isolera lack på huven endast utan att påverka andra delar av fordonet. Försiktigt i sidled på ytan kommer du att arbeta med. Du vill placera huven på sidan i stället för på marken.
  • Ta bort allt som inte kan målas på. Om det finns några detaljer om huven som emblem, plattor eller andra märken, skruva den eller täck den med några maskeringstejp för att skydda det från att målas på. Ställ dessa bitar åt sidan.
  • Förbered ytan. Du behöver slipa motorhuven för att ha en trevlig jämn yta. Ta någon av den gamla färgen. Du behöver en slipkloss som är 320 grit. När du slipa ytan, måste du göra detta i en riktning för att säkerställa jämnhet. Detta är den mest krävande steg i processen, men om du inte gör ett bra jobb av detta kommer det att påverka utgången utseende lack. När du är klar förbereder ytan ger huven en bra skölj och torka den noggrant med en mjuk trasa.
  • Börja med en sektion. När ytan är grundade, är det dags att börja måla. Förbered din spruta. Tänk att börja på ett område eller slutet av huven och arbeta dig nedåt. Detta kommer att säkerställa ett jämnt lager av färg.
  • Spraya med en primer. För att hjälpa färgen fästa bättre på ytan av bilen, måste du använda rätt anti frätande bil grundfärg. Spraya på ett jämnt lager över hela bilen huva och låt torka ordentligt. Gör ett andra skikt av primer för bästa resultat. Undvik dröja inte över ett område så att färgen fördelas jämnt över hela ytan.
  • Applicera billack. När ytan är klar, spraya billack. Flytta sprutan i en snabb men ändå sätt så din färg är jämn. Du bör göra två lager färg. Efter att färgen har torkat, gå vidare och spraya klarlack. Återigen kommer detta ta ungefär ytterligare två lager för att få bästa resultat.
  • Låt färgen torka. Låt färgen torka ordentligt. Du kanske vill göra detta på ett lackboxen eller ugn baka huven.

När färgen har torkat på bilen motorhuven kan du sätta tillbaka nu tillbaka till framsidan av bilen. Var noga med att inte nick eller skrapa motorhuven. Du vill inte din orörda lack för att gå till spillo. Låt någon annan att hjälpa dig att flytta runt i bil del och vara försiktiga hantera den. När allt är sagt och gjort, kommer din bil motorhuv ser som ny igen.