E2e

Hur man läser väderradar

Vissa människor kan bli förvirrade eller tveksamma om hur man läser rapporter väderradar, men det är mycket enkelt att göra det. Radar betyder egentligen Radio Detection and Ranging. Den väderradar bildspråk täcker de flesta väder aktiviteter så det är mest korrekt. Här är hur man läser skärmarna väderradar:

  1. Väderradar kartorna är lätt tillgängliga på nätet. Gå en hemsida väder sändning eller du kan ställa in en väder TV-station. Merparten av tiden du skulle vilja veta hur vädret skulle vara i din stad, så hitta din stad på kartan visade på skärmen. Innan du läser alla gröna, gula eller röda kodade områden, hittar den stad du är intresserad av att hitta väderinformation. När du har hittat staden, kan du sedan gå vidare läsa koderna.
  2. Väder radar visas i färger för att ange nederbördsmängder. Bestäm färgkoderna först innan faktiskt läsa kartan väderradar. Grön code färg indikerar mindre nederbörd medan den gula färgen koden anger intensiva nederbördsmängder. Färgkoden rött indikerar de mest intensiva nederbördsmängder.
  3. Innan få ytterligare läsa kartan väderradar, kontrollera alltid datumstämpel, som brukar visas på botten av skärmen. Du kanske får fel information om att läsa en tidigare väderkartan radarskärmen om du inte kolla på datumstämpeln. Desinformation kommer att ge dig en stor nackdel. Om du inte har läst de uppdaterade väderprognoser, är chansen att du kommer att få din jacka med dig i ett varmt och fuktigt väder.
  4. Om du tittar på en video av väderradar skärmen, kommer du att märka vissa linjer formade som moln rör sig fram och tillbaka från ena sidan av skärmen till den andra. Detta indikerar vindriktningen där det blåser. Den visar oftast hur fort vinden kommer och från vilken sida av kompassen det kommer från.
  5. Om prognosen förutspår en storm, kommer du att märka molnen bildar en spiralform med en tydlig "center." Det molnbildning indikerar en depression område eller en storm bildas i atmosfären. Det kommer att ha pilar som pekar ut den riktning det kommer att som vanligtvis Northwest. Densiteten för molnbildning skulle berätta hur stora stormen är och vad städerna kommer att påverkas i sin kurs.
  6. Den väderradar kan peka ut de temperaturer för vissa städer. I tv-versionen, märka de brukar temperaturen. Det kan vara i en tabellform eller de bara använder bokstavskoderna. Den mest användarvänliga koder som används i de prognoser just nu är de grafiska koder. När du ser en "sol" Det kan betyda att prognosen är soligt och färgkod med detta grafiskt är oftast i gult eller rött för en mer intensifierad värme temperatur. Om utfällningen är grumlig, är den grafiska visas Ytterligare naturligtvis ett moln. Färgen koden associeras med detta är oftast den gröna färgen. Om den förutsäger regn, är den grafiska visat ett moln med små droppar som kommer ut ur det. Ett grafiskt av ett blixtnedslag kommer att ingå om prognosen är ett åskväder.
Hur man läser väderradar. Väderradar kartorna är lätt tillgängliga på nätet.
Hur man läser väderradar. Väderradar kartorna är lätt tillgängliga på nätet.

Vädret kan vara oförutsägbara men tekniken idag nästan fångar mest exakta väderprognosen. Men du bör alltid komma ihåg att det finns oförutsägbarhet i vädermönster. Du bör övervaka väderradar ofta om du vill alltid vara uppdaterade.