E2e

Hur man köper en bil under kapitel 13 konkurs

Först av allt

Först av allt, är vad en kapitel 13 konkurs? Även kallad en löntagare plan, gör det en gäldenär med en regelbunden inkomst att utveckla en hållbar plan för att betala tillbaka sina skulder under en tidsperiod, utan att förlora sin egendom. Enligt denna bestämmelse kan husägare rädda sina hem från avskärmning och deras andra egenskaper från utmätning, kan sänka sina regelbundna betalningar, och utöka säkrade skulder.

Här är den viktiga frågan, men: det är möjligt att göra ett stort inköp, till exempel en bil, när en person har ansökt om kapitel 13 konkurs? Svaret är ja, och i själva verket är denna händelse ganska vanligt. Här är några saker att komma ihåg om du vill köpa en bil under kapitel 13 konkurs:

Hur man köper en bil under kapitel 13 konkurs. Konsultera saken med din advokat.
Hur man köper en bil under kapitel 13 konkurs. Konsultera saken med din advokat.

Konsultera saken med din advokat. Advokaten eller förvaltare som kommer att hantera din konkursansökan och som kommer att göra erbjudanden med dina fordringsägare är också där för att göra dina planer för återbetalning och budgetering din inkomst. Han är den du bör rådgöra med om dina planer för att köpa en bil.

Fråga din advokat om han vet bilhandlare som accepterar och finansiera personer som har ansökt om konkurs. Eftersom din advokat har behandlat denna situation under en lång tid, måste han ha kontakter välrenommerade bilhandlare som kommer emot dig.

Gå till en bil som ger dig låga månatliga avbetalningar. Under de 3 till 5 år av ditt kapitel 13 konkurs, måste du ordna din inkomst så att du kan doably betala din månatliga gårdsstöd, och vad som blir över är för din uppehälle. Din tredje prioritering är för din bil betalningar. Gör dina beräkningar och se hur mycket på månatliga bil betalningar du hade råd. Se till att du beräknar för din totala månatliga betalningar, inklusive ränta.

Ett ord om räntor: du kan förvänta bilhandlare att debitera dig med höga räntor på grund av din olyckliga kredit historia. Ta dig tid att göra jämförelse shopping mellan olika bilhandlare så att du kan få de bästa erbjudanden ute.

Välj bilen väl. Kontrollera att du köper en bra bil, eftersom det kommer att bli hårt på din budget om du skulle behöva betala för bilreparationer också.

Fråga din advokat om han vet bilhandlare som accepterar och finansiera personer som har ansökt om konkurs. Gå till en bil som ger dig låga månatliga avbetalningar.
Fråga din advokat om han vet bilhandlare som accepterar och finansiera personer som har ansökt om konkurs. Gå till en bil som ger dig låga månatliga avbetalningar.

Kontrollera källor på nätet. Finns källor på nätet som kan hjälpa dig att mäta dina chanser för att få godkänt för en bil lån under konkurs. En sådan plats kan du kolla inkluderar bankruptcyautofinancing.com . Se till att prova deras ekonomi miniräknare.

Överväg att hyra istället för att köpa. Om du har gjort dina beräkningar och upptäcker att de månatliga betalningarna för en bil kan vara för tung på din budget, kan du istället välja att hyra en bil för tiden. Dessutom kommer du att ha bättre möjligheter att hitta återförsäljare som hyr bilar över dem som kommer att gå med på att finansiera ditt köp.

Köpa en bil under kapitel 13 konkurs innebär en hel del hjälp och vägledning från din konkurs advokat. Det är därför det är mycket viktigt att du har en effektiv advokat som du kan lita på. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!