E2e

Hur man känner igen chigger biter

De flesta människor tror att chiggers är fel

De flesta människor tror att chiggers är fel. De är inte. Chiggers är spindeldjur, som spindlar. De tillhör familjen kvalster. De är röda till färgen och mycket små. Chiggers kan inte ses med blotta ögat, utom när det finns gott och de kluster som är när du ser dem på grund av deras röda färg. De är larver av skörden kvalster. De festa bara på huden i sin barndom. När de blir gamla, de lever på jorden och fest där. Chigger biter är mycket kliande. De kan kvarstå upp till några dagar, till och med veckor, om den inte behandlas omedelbart. Den här artikeln kommer att ge dig tips om hur man känner igen om det du har är chigger biter. Läs på.

  • Svår klåda. Chigger biter börjar inte gälla förrän ett par timmar som du har blivit biten. Du kommer att känna kliande på den del av den chigger har bitit dig. Vanligtvis är det mycket kliande att du tenderar att skrapa den tills den blir skadad. Det beror på att stylostome, vilket orsakar klåda. Den kommer att pågå under ett par dagar. Var försiktig när du skrapar, dock. Området kan bli smittad särskilt om dina händer är inte rena.
  • Rodnade område. När bettet känns kliande, kommer området att utveckla en rodnad i samband med chigger bett. Det är rött, och ibland huden är inflammerad på grund av klådan. Du kan använda lotion eller vaselin för att minska rodnad i området och kliar. Du får också bli av med chigger när du gnuggar lotion eller vaselin på det drabbade området. En annan sak som du kan använda är nagellack. vad den gör är kväva chigger och sedan så småningom dör.
  • Den biten område kommer att utveckla en bård. Om du ser att efter några timmars klåda finns welts som har utvecklat, så har du definitivt blivit biten av en chigger. Se till att inte repa det mycket svårt. Applicera en anti-klåda grädde på området.
  • Din torso börjar klåda efter att du har gått utomhus. Vanligtvis chiggers fäster sig på en persons kropp. Så när du känner dig kliande efter några timmar ut ur huset, kontrollera din kropp för kontrollampa tecken som en röd fläck på huden. Detta innebär att en chigger är bebor huden.

Tvärtemot vad de flesta tror

Hur man känner igen chigger biter. Den biten område kommer att utveckla en bård.
Hur man känner igen chigger biter. Den biten område kommer att utveckla en bård.

Tvärtemot vad de flesta tror, lever chiggers inte inne i människans hud. De är för stor för att passa in i porerna. När de har avslutat fest på dig, blir deras färg gul. De kan hittas utomhus. Så nästa gång du går utomhus, se till att du bära skyddskläder för att chiggers inte fastnar på huden. De trivs under de varma sommarmånaderna, så var försiktig när du går ut för att undvika röda, kliande och smärtsamma utslag. Om klåda och welts kvarstår efter ett antal dagar, ta en antihistamin för att lindra klåda och rodnad. Du kan använda Benadryl och andra over-the-counter mediciner av samma slag.