E2e

Hur man kan bota kohud

Kohud har många dekorativa ändamål

Kohud har många dekorativa ändamål. I vissa fall är det också används för olika funktionella ändamål, såsom för en hunds tugga ben. För dekoration är kohud används i mattor, gobelänger och även i kläder, som jackor och skor. Härdning kohud är ett bra sätt att minska avfallet, eftersom alla delar av djuret används efter slakt.

När du väl bota kohud, visas det rent och kommer att vara hållbara. Detta steg är därför viktigt att förbereda en kons hud för sina olika ändamål.

Hur man kan bota kohud. Rengör huden på något kött.
Hur man kan bota kohud. Rengör huden på något kött.

Rengör huden på något kött. Första steget innebär rengöring huden manuellt. Du behöver en kniv, skrapa eller något vasst föremål för att skrapa bort eventuell kvarvarande kött, fett eller muskler som fortfarande är fast vid huden. Det bästa sättet att göra detta är att fästa huden på ett bord eller styrelse (med nubb), och manuellt skrapa bort något oönskat som fortfarande är ansluten.

Bleka dölja att desinficera. Efter att allt kött, fett och annat skräp, måste du desinficera kohud. Desinfektion kommer att ta bort alla mikroorganismer eller parasiter som fortfarande kan finnas i huden. Om inte desinficeras, kan dessa äta igenom huden, vilket resulterar i svaghet, sprödhet eller riva. Blanda vatten och blekmedel i en behållare eller hink (en 5 eller 10 liters hink kommer brukar göra), företrädesvis en icke-metallisk en. Sänk ned kohud i blekmedel blandningen i minst 24 timmar.

Skölj och sedan doppa i saltvatten. Efter 24 timmar, skölj kohud noggrant för att ta bort blekmedel. Du kommer att behöva fördjupa den kohud i en blandning av vatten och bergsalt. Låt huden nedsänkta i saltvatten blandningen i minst 24 timmar. Efter blötläggning i 24 timmar, skölj kohud noga i sötvatten.

Salt på kohud. Torka huden och sedan sträcka ut på ett bord eller plattform med håriga sidan på bordet (insidan av huden ska vara vänd ut). Gnid bergsalt på ytan av huden och hålla den yta täckt med salt. Du behöver en en-till-en motsvarighet av salt och gömma i vikt, vilket innebär ett halvt kilo hud behöver ett halvt kilo salt. Kontrollera att alla ytor hos skinnet är täckta. Låt saltet på huden i minst två veckor för att se till att all fukt noggrant absorberas av saltet.

Torka kohud i solen. Efter två veckor, hänga kohud att torka i solen. Lämna det i detta tillstånd tills huden verkar vara botade.

Vid denna punkt, kan huden redan solbränd, klippa eller användas på något sätt du tänker. Vissa skulle föreslå gnugga jordnötsolja eller någon annan mjukgörare för att säkerställa att dölja är mjuk gång botas.

Samma process kan användas på andra djurhudar

Kohud har många dekorativa ändamål. Bleka dölja att desinficera.
Kohud har många dekorativa ändamål. Bleka dölja att desinficera.

Samma process kan användas på andra djurhudar, som kan användas för olika ändamål. Kohud, gömma får och andra djur skinn kan förvärvas från slaktare och slakterier. Dessa är oftast säljs till låga priser, särskilt för partihandel köpare.