E2e

Hur man installerar wiperskär

Bilen torkare gör en hel del hårt arbete för att rensa bort vindrutan när det regnar, snöar eller när skärmen är täckt med morgondagg. Övertid, bär bilens torkare är gummi ut, vilket gör det oförmöget att dess ursprungliga syfte. Byta bil torkare kan vara det enklaste valet här. Men det är verkligen inte den billigaste. Ett par torkare kan kosta ca 15€, medan ett par av wiperskär kan kosta endast ca 5€.

Hur man installerar wiperskär. Köp ett par wiperskär.
Hur man installerar wiperskär. Köp ett par wiperskär.

Naturligtvis detta stora besparingar kommer med ett pris. Det är inte så lätt att ersätta wiperskär. Men med stegen nedan bör du göra bra nog för att

  • Köp ett par wiperskär. Det finns ett specialtillverkat insats för det. Om du inte hittar det, så gå för skär med samma längd. Generiska wiperskär är billigare och de är så robusta och lika effektivt som märkesvaror namn.
  • Ta ut de gamla inläggen. Dra först de gamla skenorna från bladet med en tång nål näsa. Vissa torkaren har lock för skenorna. Du måste lyfta locken från bladet innan rälsen kan tas bort. Spara rälsen eftersom du kommer att använda dem igen när du installerar den nya skären.
När skenorna är ute, är det nu dags att dra ut de gamla gummiinlägg från torkaren. Börja dra från baksidan av den gamla bladet. Händerna kan redan dra denna sak ur bladet.
Obs: Du kan ta bort torkararmen från bilen om det verkar starkt fäst. Fjädrarna fäst med torkarbladet är mycket starka. Om kniven av misstag och okontrollerat tryckknappar på, kan vindrutan gå sönder.
  • Sätt i de nya wiperskär. Skjut-in nytt gummi. Starta detta från baksidan av bladet. Sätt i wiperskär genom öglorna tills gummit passar in i bladets metall fångst. Det här steget kan ta tid eftersom det är lite svårt att passa wiperskär i bladet, speciellt om du har köpt den generiska varumärke.
  • Sätt skenorna tillbaka. Skjut rälsen du bort ett tag sedan in bladet. Den bör glida över gummiinsats. Bladet bör också gå igenom öglorna. På så sätt kan du se till att skenorna kommer att passa väl in i bladet.

Du vet att du har installerat wiperskär ordentligt om bladet ser ut som det var innan du tog bort rälsen.

Ta ut de gamla inläggen. Sätt i de nya wiperskär.
Ta ut de gamla inläggen. Sätt i de nya wiperskär.

Försiktigt installera torkararmen på bilen igen, om du har tagit bort det. Var noga med att inte tappa tag i bladet. Saken kan orsaka skada på vindrutan eller kan orsaka skada.

Merparten av tiden

Merparten av tiden, får förarna inte riktigt första gången de försökte installera wiperskär i bladet. Ha tålamod, dock. Så länge bladet normalt torka vindrutan, då är du säker på att du har gjort ett bra jobb. Bara alltid ihåg att prioritera säkerheten hela tiden. Det är viktigare än vissa besparingar du kan tjäna.