E2e

Hur man installerar en taklucka i en Toyota Tundra

Installera en taklucka är inte det lättaste projektet i världen

Installera en taklucka är inte det lättaste projektet i världen, men de rättigheter skryta och känsla av prestationer efteråt, speciellt om det görs rätt, kan vara mycket givande. Du skulle behöva ha några verktyg Precisionsklippsystem och andra taklucka-specifika prylar för att kunna göra detta. Du kanske kan låna dessa typer av material från en vän. Om de följs noggrant bör listan nedan kan hjälpa dig att göra det här projektet på egen hand.

  • Kontrollera att du har en komplett soltak sats. Samla alla verktyg och material som du behöver för ditt projekt eftersom du inte vill pausa halvvägs in i projektet eftersom du behöver några extra verktyg eller bitar. Sätena för din Toyota Tundra ska skjutas hela vägen tillbaka.
  • Täcker din toyota tundra. Nästa steg skulle vara för dig att täcka din bil med ett gammalt lakan eller presenning för att skydda den från herrelösa skräp som potentiellt kan repa eller skada din Toyota Tundra. Ta av din täckmantel kupol ljus och ta bort skruvarna som håller detta tillsammans. Du bör då ta av stöd styrelser plus headliner efteråt.
  • Dimpling metallen. Tekniken för märkning metall med grunda bucklor kallas dimpling, som du behöver göra härnäst. Du måste ta tag i din skugga bricka som finns på insidan delen av taket. Se till att det finns ungefär fyra inches, minst, av utrymme på båda sidor och sedan försiktigt grop din metall i form av en skruvmejsel.
  • Fästa din taklucka mall eller mönster. Nästa steg skulle vara för dig att ta mallen för taklucka, bifoga det till din taket, och se till att mallen justeras till gropar du gjorde tidigare. Kom ihåg att kontrollera om trådarna i din takbelysning är inte i vägen. Se till att du också ta bort taket stag.
  • Skär genom, fästa och arkivering din taklucka. Du ska nu borra förrätt hål som går igenom en av dina före-märkta gropar och skär ut ditt tak material med sax plåt. Försök inte att skära plåt med vanliga sheers. Järnsaxar borde användas, eftersom de är gjorda för denna typ av operation. Se till att du bär handskar när du gör detta eftersom cut metall är mycket vass. Det är därför du skulle behöva lämna kanterna på metallen efter installationen, vilket är ditt nästa steg.
  • Testa passform. Kom ihåg att det alltid är bäst att lämna mer än att ta reda på senare att du alltför har lämnat din taklucka. Periodvis testa passform mallen på taket för att se om du fick storlek exakt.
  • Placering av tätningsmedel. När du är nöjd med storleken på taket, placera en del tätningsmedel runt kanten av läppen och ange din ram på plats. Med hjälp av de anslutande ringar plus några skruvar, bifoga taklucka på fordonet.
  • Kontroll för överskott tätningsmedel. Kontrollera att du inte har mer än tätningsmedel speciellt runt läppen. Torka dem, om det finns. För resten av ditt projekt, du behöver bara följa de skriftliga instruktionerna i din monteringssats.

Hur man installerar en taklucka i en toyota tundra. Kontrollera att du har en komplett soltak sats.
Hur man installerar en taklucka i en toyota tundra. Kontrollera att du har en komplett soltak sats.

Allt du behöver göra är att rensa upp resten av bilen så att du kan ta dina vänner på en glädje åktur med ditt nyinstallerade taklucka.