E2e

Hur man installerar en stereo i en Toyota Highlander

Ah, Toyota Highlander, ett fordon som vanligen förknippas med prestanda, muskler och kraft. Ja, kan inte många bilar går tå till tå med denna fantastiska bil exemplar. Tyvärr inte allt i den är perfekt. Tekniskt är det ljudsystem som medföljer fordonet anses ganska grovhuggna och oattraktiv. Lyckligtvis finns det ett sätt att kringgå denna svaghet. Genom att helt enkelt byta ut stereon huvudenhet med en bättre en, kan du köra med kraft med fantastiska klingande låtar rasslande trumhinnorna och motivera dig att köra fortare. Som sagt här är de snabba och enkla steg i att ta bort den gamla huvudenheten och installera en ny.

  • Bryt strömmen. Innan installationen, kommer du vill klippa strömmen till instrumentbrädan först. Kom ihåg att du att göra med levande ledningar som är anslutna till stereon. För att undvika risken för elektriska stötar, bryta strömmen. Du kan göra detta genom att helt enkelt koppla ur batteriet. Lossa den negativa tråd eller kabel på batteriet. Det gjort, fortsätt.
  • Ta bort konsolen trim. En stor sak om Toyota Highlander, jämfört med andra fordon, kan konsolen i mitten enkelt tas bort. Andra fordon kräver att du gör flera saker innan de kan bända trim av. För Highlander, är processen enkel. Allt du behöver göra är att bända hörnen i botten öppen. Du kan använda fingrarna. När du bända, kommer du att känna låstungor. Tryck här inåt för att frigöra hörnet. När hörnen har pried öppen kan du lyfta klippa bort lämnar nuvarande huvudenhet naken och utsatt.
  • Ta bort den befintliga stereo. När du lyfter konsolen trimma bort, kommer du att finna att den aktuella huvudenheten låses på plats med 6 bultar. Ta bort skruvarna och ryck och skjut huvudenheten ut. På baksidan av enheten hittar du kablarna via en sele. Ta bort dessa och installera kablarna till den ursprungliga kontakten. Kassera den gamla huvudenheten och få det nya och fortsätt med installationen.
  • Installera den nya huvudenheten. Okej, nu när den gamla stereon har tagits bort, ta nya stereo och anslut kablarna till de bakre portarna. Gör samma sak för antennkabeln. Vid denna punkt, kommer du vill testa stereon innan skjuta den igen Anslut batterikablarna, starta motorn och vrid stereon på. Om allt fungerar bra, stäng av motorn och skjut den nya huvudenheten på plats. För att säkerställa det, helt enkelt ersätta bultarna tillbaka i lämpliga platser.

När den nya stereon huvudenheten har säkrats med bultar

Hur man installerar en stereo i en toyota highlander. Ta bort konsolen trim.
Hur man installerar en stereo i en toyota highlander. Ta bort konsolen trim.

När den nya stereon huvudenheten har säkrats med bultar, installera trim tillbaka till mitten streck. Tryck bara hörnen på trim igen och det kommer automatiskt låses på plats. Rengör bilen av eventuellt skräp från installationen. Det gjort, starta motorn och gå för en enhet. Vrid den nya stereon på, ställa in radiostationer eller sätta en CD och njuta av låtar som du kör runt. Glöm inte att konfigurera högtalarinställningarna på huvudenheten om du vill att ljudet sprängning vid en viss decibel.