E2e

Hur du tar bort ett märke av metall återförsäljare på din bil

När du köper en ny bil

När du köper en ny bil, vill du inte något på det annat än reglering klistermärken som finns på den placerade av biltillverkaren liksom bilens insignier och modell. Men bilhandlare är lite skrupelfri och lägga till egna märken till den nya bilen. Dessa återförsäljare märken är placerade där som gratis reklam för generalagenten. Eftersom du äger bilen, och dealern kommer inte att betala din för sin reklam, är det bäst att dessa märken tas bort. Det är särskilt lätt att ta bort återförsäljaravtal klistermärken men vissa bilhandlare har metall märken som de fastnat på fordonen. Nedan finns tips om hur man tar bort ett märke av metall återförsäljare på din bil.

  • Inspektera bilen medan den fortfarande är i utställningslokalen. Om du märker ett märke av metall återförsäljaravtal fastnat på fordonet be utställningslokalen chefen att märket avlägsnas innan de levererar bilen till dig. Förklara för dem att du inte vill ha något fastnat på fordonet än namn och logotyp biltillverkaren. Fråga fint även om du är kund. Fina ord är lättare att förstå och följa än oförskämd och snooty språk.
  • Om metallbricka placerades innan bilen lämnade utställningslokalen för leverans till dig, är chansen att märket ska limmas med lim. Adhesiv kan smältas med värme. Du kan använda en hårtork för att bryta ner limmet så att du kan ta bort märket lätt. Flytta hårtork runt så att värmen inte är koncentrerad till en plats. Det kan ta flera minuter för att helt värma metallen för att mjuka limmet för att du ska kunna ta bort metall emblem. Ha tålamod så att du inte skadar bilens färg. Applicera bilvax och polera plats när alla limmet har tagits bort. Du kan också använda ett kommersiellt preparat som Goo Gone att ta bort alla spår av lim innan du vaxar plats.
  • Du kan prova att använda vaxad tandtråd för att ta bort metallbricka. Få en längd av tandtråd. Håll den med dina två händer och placera i mitten av tråden i ett hörn av märket. Använd en sågning rörelse att infoga tandtråd mellan bilens yta och undersidan av metallbricka tills du har nått mitten. Ta bort tråden och arbeta på den andra änden mot mitten tills metallbricka faller av. Plocka bort de större bitar av limrester med fingrarna och använd Goo Gone eller någon annan lim remover som inte skadar bilens målade ytan. Tvätta fläcken med tvål och vatten och torka den med en mjuk trasa. Vax och polera området.
  • Ta bilen till en bilverkstad och be att märket tas bort. Butiken kommer att ha de verktyg som behövs för att enkelt och rent bort metallbricka.  

Hur du tar bort ett märke av metall återförsäljare på din bil. Inspektera bilen medan den fortfarande är i utställningslokalen.
Hur du tar bort ett märke av metall återförsäljare på din bil. Inspektera bilen medan den fortfarande är i utställningslokalen.

Se till att du endast använder lim bort lösning som inte kommer att göra någon skada på bilens målade ytan. Använd inte vassa plast eller metall för att bända bort metallbricka. Var extra försiktig när du tar bort metallbricka att behålla blank yta av bilen och vaxa den nyligen exponerade området för skydd.