E2e

Hur man identifierar kran flugor

Crane flugor är en av de mer harmlösa insekter som du hittar runt

Crane flugor är en av de mer harmlösa insekter som du hittar runt. Dessa flugor är ofta misstas för myggor, men till skillnad från myggor, inte kran flugor inte livnär sig på blod och kommer vanligtvis lämna människor ensamma. Här är hur du kan identifiera om du konfronteras av en stor mygga eller en kran fluga.

  • Habitat. Kranen flyga lever ofta i områden där det finns vattendrag. Liksom mygga, deponerar kranen flyga även äggen i fuktiga platser. I själva verket är några av flugorna barnet kran som fortfarande larver formulär känd för att sluka och festa på mygglarver, som vanligtvis är mycket mindre. Dessa kranar flugor finns vanligen nära sjöar, floder, bäckar och översvämmade områden. Det är dock fortfarande möjligt att hitta kran flugor i torra områden, så länge det finns fickor av vatten eller lera i fälten. Dessa varelser gillar också fukt, och kommer vanligtvis hålla sig borta från mycket torra eller väl upplysta platser.
  • Utseende. När det gäller utseendet har harkranken tre mycket långa par ben, som vanligtvis är mycket större än de egna vingarna. På grund av detta har harkranken ibland svårt att flyga. Det finns några kran flugor som naturligt förlorar en av sina ben, i vilket fall en tendens att vinglig som harkranken flyger ökar, eftersom kroppsvikten är inställd ur balans. Vingarna är lika stora, och är oftast mycket smutsiga ser, istället för att vara klar och tydlig. Dessa har också små, långa kroppar, och en mycket tunn bröstkorgen. Enligt ett förstoringsglas, kommer du att märka oftast att harkranken har tre ögon.
  • Storlek. Kranen fluga är ofta misstas som en mygga på grund av dess likheter i kroppen. Till skillnad från mygga, är dock harkranken mycket större, och kan nå upp till två inches. Det finns få kran flugor som är mindre än en tum. Dessa kranar flugor är oftast ännu inte är mogen. Spännvidden av kvinnorna är oftast större än hanarna. Även kvinnor kan ha vingar som är upp till två inches i längd, kommer hanarna har oftast en vingbredd som bara en tum och en halv längd.
  • Färgning. En annan stor skillnad mellan mygga och harkranken är färgerna i sin kropp. De flesta kranar flugor är bruna eller guld färg, men det finns vissa kran flugor som är färgade mörkgrå. De flesta myggor, å andra sidan, är randig med svart och vitt.
  • Beteende. Till skillnad myggor, kommer kran flugor bita aldrig människor. Den enda ämne som harkranken kan äta är nektar, även om de flesta kranar flugor inte ens äta när de mognar. Livscykeln för en kran fluga är ganska begränsad. Efter det lägger sina ägg, kommer det att dö brukar. På grund av detta, behöver det inte att äta medan det är mogen, så länge som det kan para sig med andra flugor.

Hur man identifierar kran flugor. Crane flugor är en av de mer harmlösa insekter som du hittar runt.
Hur man identifierar kran flugor. Crane flugor är en av de mer harmlösa insekter som du hittar runt.

Även om harkranken kan se skrämmande, som en gigantisk mygga, är det oftast mycket ofarliga. Dessa egenskaper hjälper dig att identifiera kranen flyga, och ger dig en uppfattning om huruvida du ska SWAT insekten eller bara låta det flyga ofarligt runt.