E2e

Hur man håller fågelskådning poster i ett fält anteckningsbok

Vare sig i din bakgård eller ute i skogen

Vare sig i din bakgård eller ute i skogen, är fågelskådning ett roligt ett avkopplande sätt att tillbringa några minuter eller några timmar. Att se en ny art för första gången är både spännande en givande för början och erfarna birders lika. Att hålla ett register över de fåglar du ser i ett fält anteckningsbok hjälper stelna din erfarenhet, och kan göra dig till en bättre birder. Om fågeln fotografering är ditt mål, kommer det att hjälpa dig att komma ihåg var att återvända till sannolikt se en art igen, och vad de bästa förutsättningarna är för att få så bra skott. Så här registrerar din fågelskådning.

Oavsett om dina anteckningar är informella eller spåras i ett kalkylblad, måste varje birder att börja sina poster i ett fält anteckningsbok. De bästa bärbara datorer är vattentät eller vattenavvisande, eftersom du inte kan alltid hålla din bärbara dator torr i området. Bära en vattentät penna med dig är också en bra idé. Dessa typer av bärbara datorer kan köpas i butiker som säljer camping och outdoor.

Hur man håller fågelskådning poster i ett fält anteckningsbok. Vare sig i din bakgård eller ute i skogen.
Hur man håller fågelskådning poster i ett fält anteckningsbok. Vare sig i din bakgård eller ute i skogen.

Se till att din bärbara dator är tillräckligt stor för vad du vill uppnå med det. Det måste vara tillräckligt kompakt för att bära med dig, men stora nog att du inte känner hindras från att fånga all den information som är viktig för dig.

När du får din bärbara dator bör du bestämma vilka typer av information som du vill hålla reda på. Detta kan anpassas när du använder din bärbara dator, eftersom du kan hitta ytterligare information som du vill krafsa ner eller detaljer som du hittar mindre viktigt och vill klippa. Gör din bärbara dator själv.

De uppgifter du hålla reda på inom ditt område boken är upp till dig, men kan vissa rubriker vara: Art, kön, antal sett fåglar, plats, datum, klockslag, observationer beteende, beskrivning av livsmiljöer, ljud fågel hörs, Beskrivning av fjäderdräkten (avel fjäderdräkt eller på annat sätt), etc. Om du också ta bilder, kan du skriva ner kamerans inställning som bländare och slutartid, objektiv och annan relevant information.

Känn dig fri att skissa det du ser i din bärbara dator

Känn dig fri att skissa det du ser i din bärbara dator.
Känn dig fri att skissa det du ser i din bärbara dator.

Känn dig fri att skissa det du ser i din bärbara dator, eller lägga till bilder du har tagit. Vad du än gör, ha kul med ditt område anteckningsbok! Låt det bli din fågelskådning tidskriften. Om du känner dig hindras av det, ändra det så att det fungerar för dig.

Hålla dessa register samtidigt fågelskådning hjälper förbättra din upplevelse, det kommer att hjälpa dig att komma ihåg vad du söker att observera i en art - vilka beteenden, egenskaper eller detaljer att titta på. Det kommer också att hjälpa dig att lära känna fåglarna du observerar, utöver vad du läser om dem i fågelskådning fältet guider. Från dina anteckningar du kommer att kunna bättre göra förutsägelser om när och var du kan se en art, liksom deras migration och mönster avel.