E2e

Hur man gör tall matare kon fågel

Få dina barn att lägga ner sina PSP och Wii controllers och introducera dem till naturens skönhet och glädje att interagera med djur. En rolig och enkel aktivitet du kan göra för barn i alla åldrar är att göra en fågelmatare. Fågelholkar är speciellt användbara i stadsområden där det inte är så många källor till mat för att gå runt, de är bra i förorterna också. Placera dem nära ett fönster, och dina barn kan fågel-watch utan att ens kliva en fot utanför ditt hus. Genom glasfönster, kan dina barn titta på fåglarna noga och identifiera olika arter och beteenden utan att skrämma dem. Läs vidare för att ta reda på hur man gör en enkel kotte barn fågelbordet så unga som 3 år kan njuta av.

1. Du behöver följande material:

  • en stor öppen tallkotte eller flera små kottar
  • havregrynsgröt
  • fågelfrö
  • ister eller vegetabiliskt matfett
  • några meter snöre, tråd eller lina
  • en skål
  • en smörkniv
  • en sax
  • ett papper tallrik, paj tenn eller cookie blad
  • ½ dosmått
Hur man gör tall matare kon fågel.
Hur man gör tall matare kon fågel.

2. Knyt ett snöre runt stammen av kotte eller kottar.

3. Blanda en halv kopp vegetabiliskt matfett eller ister med en halv kopp havregryn i en bunke. Detta belopp är tillräckligt för en stor kotte eller tre små.

4. Med hjälp av en smörkniv, sprida blandningen över hela tallkottar.

Hur man gör tall matare kon fågel.
Hur man gör tall matare kon fågel.

5. Sätt fågelfrö på papperet plattan eller paj tenn och rulla kotte i fågelfrö tills ytan är helt täckt.

6. Häng tallkotte utanför ett fönster eller balkongen i din lägenhet, och titta på fåglar komma!

Andra tips:

Blanda i hög energi fågelmat med fågelfrö, såsom hackade nötter, hirs, solrosfrön eller torkad frukt skär i små bitar.

Du kan också återvinna din gamla julgran och använda den som ett stativ för flera matare kotte genom att hänga dem grenarna. Du kan även bifoga andra livsmedel som inaktiva bröd eller munkar, växter med bär, eller kvistar från lokala buskar. Få flera strängar av tranbär och popcorn och drapera dem över hela trädet för att uppnå estetiska effekten av en julgran och för enkel ätbarheten för fåglarna.

Byt kotte mataren efter en dag.

Om det inte finns någon närliggande källa av vatten såsom en bäck eller damm, ger en liten fågelbad eller fontän med färskt vatten.

Senhösten är oftast den bästa säsongen för att locka fåglar med fågelholkar. Det finns gott om mat källor under våren och sommaren, under dessa tider, kan din tallkotte feeder gå obemärkt förbi.