E2e

Hur man gör en lampa lightning bug

Blixtar buggar är ett av de mest intressanta varelser i planeten

Blixtar buggar är ett av de mest intressanta varelser i planeten. De kommer ut i sommar och är så mycket roligt att titta på. Både barn och vuxna tycker om att se upp för blixten buggar och ibland fånga dem.

En blixt bugg lampa är ett kul projekt att göra när fånga dessa buggar. Med en blixt bugg lampa kan du titta på fel på en närmare perspektiv och observera hur de lyser upp i mörkret. Dock bör blixtar buggar inte hållas under en längre tid. Innan natten är över, ska du släppa blixten buggar där de hör hemma.

Följ dessa snabba och enkla steg för att fånga din lightning buggar och göra en lampa lightning bug:

  • Förbered material som du behöver. Du behöver en ficklampa, ett nät, en Mason burk, en spik och hammare, bitar av gräs och en bit frukt.
  • Förbered din Mason Jar. Med hjälp av din nagel och hammare, punsch hål genom Mason burk lock för luften att andas in när du sätter blixten buggar inuti. Gör inte hålen för stor så att dina blixtar buggar inte kan komma ut genom den.
  • Ge bra skydd för blixtar buggar. Du vill inte skada blixten buggar eftersom de lämnar varelser också. Ta dem ur deras omgivning kan betona de buggar, lägga några bitar av gräs, och en bit frukt inuti för att göra en mysig tillfälligt hem för blixten buggar.
  • Fånga blixtar buggar. Använda nätet eller ens dina händer - mycket noggrant, fånga ett tiotal blixtar buggar att tända lampan. Blixtar buggar älskar att gömma sig i platser som är varm, fuktig eller har högt gräs växer runt den. Släck lamporna utanför ditt hus så att du inte skickar blixten buggar borta. De buggar använder sina lampor för att kommunicera med varandra, lura dem att komma närmare genom att vinka ficklampan upp och ner, signalering som om du är en av dem. När du använder händerna, se till att du inte trycka ihop blixten buggar.
  • Överför blixtar buggar. Koppning händerna, försiktigt tag i blixten bugg eller fel blixtnedslag om du kan. Ge dem tillräckligt bidrag för att flytta lite och andas så att du inte skadar dem i dina händer.
  • Sätt blixten buggar inuti mason burken. Med blixtar buggar i dina kupade händer, sätta fingertopparna inuti munnen av Mason burken. Sakta låt lightning buggar ur dina händer och i burken genom att lossa fingertopparna och låta dem igenom. Snabbt täcka toppen av Mason burk med en hand.
  • Täta mason burken. Nu när du blixtar buggar är säkert placerade inuti burken, ta ut din hand och täcker den tätt med locket som du beredd tidigare. Skaka inte burken för att undvika obehagliga blixten buggar. Kom alltid ihåg att du gör lampan lightning bug att titta på dem, inte att hålla och göra dem illa.

Hur man gör en lampa lightning bug. Förbered material som du behöver.
Hur man gör en lampa lightning bug. Förbered material som du behöver.

Sätt din lampa lightning bug i ett mörkt rum så att du kan se dess glöd bättre. Sätt den på skärmen och titta på buggar leka i den lilla hem som du gjort för dem.

Innan natten är genom eller tidigt nästa morgon

Innan natten är genom eller tidigt nästa morgon, släpp blixten buggar där de hör hemma. Håll burken så att du kan fånga lightning buggar igen nästa kväll och göra en annan lampa lightning bug. Se till att du byter bladen och bit frukt som du lämnar för buggar.