E2e

Hur man byter en RV toalett

En av de vanligaste problem med fritidsfordon är drift och underhåll av RV toaletter. Dessa har tankar för färskvatten och särskilda tankar för att hålla avfallet. Den effektiva konstruktion av RV toaletter gör dem mycket bekväma för långa resor. Inte undra varför husvagnar också kallas som husbilar. Men det finns fall att den gamla RV toaletten skadas att ingen reparation kan göra den användbar igen. I detta fall, som ersätter toaletten är den bästa lösningen.

Hur man byter en RV toalett. Städa upp det gamla RV toaletten.
Hur man byter en RV toalett. Städa upp det gamla RV toaletten.

Anställa en professionell mekaniker är det enklaste vägen ut. Men ersätter RV toaletten är tillräckligt enkelt för RV ägare.

  • Städa upp det gamla RV toaletten. Kasta aldrig toaletten utan att rengöra den upp först. Använd den rekommenderade rengöringsmedel för toaletten. Rengör tankarna och en behållare för avfallet. Ta avfallet innan du rengör tankarna. Rengör också området kring toaletten.
  • Förbered för att ta bort den gamla toaletten. Ta något som stör RV toalett borttagning. Efter det förbereder det område där den gamla toaletten placeras vid installation av nya RV toaletten. Också stänga av pumpen RV vatten och sedan spola toaletten.
  • Avinstallera den gamla RV toaletten. Finns ett plasthölje, som finns på toaletten botten. Dra denna plasthölje tills den tas bort. Nedanför detta skydd är bultar och muttrar som håller fast toalett golvet. Använd en skiftnyckel för att lossa bultarna. Samtidigt förbereder gamla handduk runt RV toalett så droppar kommer att fångas upp. Nu luta toaletten bakom och leta efter slangen. Detta är vanligtvis ansluten till sin rygg, på toppen. Koppla loss slangen genom att skruva sina bultar. Dra den gamla RV toaletten upp från golvet. Skaka och vrid på toaletten om den inte kan tas bort genom att dra ut. Ställ den gamla toaletten åt sidan på de förberedda gamla tidningar.
  • Installera den nya RV toaletten. Först ut packningen på RV golvet. Denna sak är en gummi-made sealer som håller toaletten läcker. Helt enkelt lyfta upp detta och rengör golvet igen. Kassera den gamla packningen och ersätta den med en ny. RV toaletter kommer med packningar också. Använd det på golvet och sedan placera den nya RV toaletten på plats av gamla toalett. Rada upp på toaletten hål så bultar kan skruvas av och säkras toaletten. Skruva bultarna bara tillräckligt för att hålla toaletten. Sitt på den nya toaletten och försöka gå på den. Det får inte vingla utan stadigt sitta på golvet. Dra åt bultarna om dess vickar för om inte, kanske på toaletten lossna.
  • Fäst slangen igen till nya toaletten. Dra slangen med muttrar och bultar. Slå på vatten pumpen igen. Spola den nya toaletten för att se om det läcker eller om den inte kan spola ner vatten ordentligt. Städa upp området igen tills du är nöjd. Släng den gamla toaletten och rengör det omgivande området. Ordna RV stoppar runt toaletten.

Din RV bör vara mer bekväm för användning nu att det har en ny husbil toalett. Upprätthålla det ordentligt hur det rekommenderas av tillverkaren. Du vill inte att ersätta toaletten för tidigt än väntat. Håll det rent och väl underhållna och din nya RV toalett kan överleva sin förväntade längd användbar funktion.