E2e

Hur man bygger en 150 - liters akvarium

Det första steget i att bygga ditt 150 liters akvarium är att ta reda på vad de exakta måtten kommer att vara att bygga en tank av denna storlek. Beroende på vad du planerar att placera i din tank kommer att bero på de mätningar som du behöver. Vissa fiskar är ganska lite större än andra och om du vill hålla större fiskar i dessa tankar kommer du vill köpa och bygga en större tank som är längre mer än det är högre. Om du skapar en fisk akvarium för fiskar som är mindre och tar inte upp så mycket utrymme du kanske vill bygga en tank som är högre mer än det är längre. Beroende på vilken typ av dekorationer som du ska använda i din fisk akvarium beror också på längden och bredden av tanken liksom. Det kommer att finnas ett antal gånger som du vill dubbelkolla din matte och dubbelkolla mätningar för att se till att alla parter görs lika annars när det gäller att hålla hela projektet tillsammans du kanske inte har mätningarna rätt och kommer måste börja om eller köpa fler varor.

Ett 150 liters akvarium som du köper i butiken sätts ihop på samma sätt som du kommer att sätta ditt akvarium tillsammans. Låt oss säga till exempel att du vill skapa ett akvarium som är 6 meter lång och 4 meter hög med 2 meter bred då du kommer att behöva ha alla bitar av glas samma mått. Du kommer att behöva ha två bitar av glas som mäter 6 meter lång och 4 meter hög. Dessa två bitar kommer att vara fram-och baksidan av fisk akvarium. Du kommer då att behöva ha en glasbit som mäter 2 meter bred och 4 meter hög. Dessa två stycken kommer att vara gavlarna. Du kommer då att behöva ha en glasbit på botten som mäter 2 meter bred och 6 meter lång. Detta kommer att skapa botten av din fisk akvarium. När du har dessa mätningar måste du ha silikon lim som kommer att hålla alla dina pjäser tillsammans.

Hur man bygger en 150 - liters akvarium.
Hur man bygger en 150 - liters akvarium.

Du måste ha klämmor eller något som kommer att hålla alla dina bitar tillsammans så när det är limmat bitarna förblir stram och ger den bästa tätningen möjligt. När du har placerat alla 4 delar runt botten och har förseglats väggarna möjliggöra för fisken akvariet stå över natten. När fisken akvariet har suttit och är torr kommer du vill fylla den med vatten för att hitta om det finns några läckor. Om det finns några läckor bort allt vatten och låt torka och applicera mer sealer till fisk akvarium och låta sitta över natten. När du har gjort detta upprepa stegen för att se om tanken fortsätter att läcka och när det inte du kommer då att få din fisk akvarium.