E2e

Hur man använder en färg granat

Måla granater används under paintball spel, även om de inte är tillåtna under paintball turneringar, de är säkert bra för användning under scenario och rekreation rundor. Här är några av de riktlinjer att komma ihåg om du vill lära dig att använda en färg granat:

  • Känna till två typer av färg granater. Måla granater finns i två allmänna klassificeringar: explosiva och icke-explosiva. Som namnet antyder, de explosiva granat exploderar, när användaren tar den inbyggda lock granaten börjar den interna säkringen att brinna ner och när den gör det kommer granaten exploderar om den träffar en yta hårt eller inte. En icke-explosiv granat måste kastas hårt mot en annan yta, för att den ska explodera och splatter måla på mål. Dess mekanism är jämförbar med en vatten ballong.
  • Bestäm vilken typ av färg granat som du har. Det finns många märken och modeller av färg granater, och du måste bekanta dig med den invecklade använda en som du har till hands. Till exempel bör du ta reda på om du kommer att behöva dra några stift i för att göra granat arbetet. Du bör också ta reda på färgen kapacitet granaten, så du kan ha en uppskattning av radien att det kan täcka. Slutligen bör du ta reda på om det finns någon form av en krok mekanism som gör att du kan ansluta granaten till väst, vilket kommer att visa sig vara mycket bekvämt, ett plus under paintball spel.
  • I slutändan är dock måla granater är mycket enkel och okomplicerad att använda: du kommer bara att dra sitt stift, och kasta det svårt mot en yta. Du kan välja att kasta den direkt på din fiende, eller så kan du kasta den mot en yta nära flera fiender så att de kan också omfattas av färg som kommer att explodera från granat vid nedslaget.
  • Känner till några strategier. Det beror på vilken typ av granaten som du har om de olika strategier som du kan använda. Om du har Tippmann Booby Bomb, till exempel, kan du planera ut var att fästa det, när dina fiender resor på det, kommer detta bomben explodera. Detta är praktiskt för att skydda viktiga områden i ditt område. Du kan också använda bomb lockbete, som syftar till att skrämma och distrahera fiender (dessa lockbeten innehåller ingen färg alls). När fienden är distraherad, kan du börja slå dem med din paintball gevär. Du kan också välja granater som avfyrades från en granatkastare, vilket ytterligare vapen kommer att bidra till att du behåller högre noggrannhet. Slutligen kan du också använda rök granater, som syftar till att distrahera fiender och begränsa deras visioner.

Där har ni det

Hur man använder en färg granat. Känna till två typer av färg granater.
Hur man använder en färg granat. Känna till två typer av färg granater.

Där har ni det! Dessa är några av de viktiga riktlinjer att komma ihåg när du använder en färg granat. Kom ihåg att måla granater är ganska dyra, så du skulle definitivt behöva vara strategisk och försiktig med att använda dem. Du kanske vill köpa samma typ och märke av färg granat speciellt under din första gången du använder detta vapen, så att du kan känna den invecklade dess användning. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!