E2e

Hur man ansluter startkablar ordentligt

Som förare är en av de vanligaste problemen som du kommer att behöva lära sig att felsöka ett dött batteri. Detta är vanligtvis en vanlig företeelse vintertid eller nära sommartid, när vädret ger i en plötslig minskning eller ökning temperaturer. Eller kanske du har lämnat ett tillbehör påslagen, såsom kupol lampa eller strålkastare. Ett urladdat batteri gör det svårt eller omöjligt att starta bilen.

I dessa händelser har en manuell eller standard växellåda fordon en fördel, eftersom du kan trycka starta dem och motorn blir över med rätt kombination av hastighet och växel. Men automatiska fordon använder en momentomvandlare för att överföra kraft från motorn till hjulen, och du kan inte använda push-start för att få motorn igång.

Det är viktigt att lära sig korrekt använda och ansluta startkablar

Det är viktigt att lära sig korrekt använda och ansluta startkablar. Annars kan felaktig användning orsaka explosioner. Eller så kan du skada även bilens färddator.

För denna instruktions kommer vi hänvisa till bilen med bra batteri som bil # 1, och bilen med det urladdade batteriet som bil # 2.

 • Bil # 1 så nära bilen # 2 som möjligt, till exempel deras främre stötfångare är nära varandra. Men se till att bilarna inte vidrör något sätt, eftersom det kan orsaka en kortslutning.
 • Stäng av bil # 1 motor. Ställ båda till Park. Eller om någon är en manuell växellåda bil, ställ dem till neutral. Stäng av alla tillbehör på bilen # 1.
 • Slå på luftkonditioneringen eller värmare på bilen # 2. Detta hjälper till att minimera eller absorbera stötar som ett uppsving vid makten kommer att ge bilen # 2 elsystem.
 • Om bilen # 2 batteri är inte utan underhåll typ, öppna ventilationslock och täck dem med en ren trasa. Du kanske vill fylla på batteriet med destillerat vatten senare.
 • Anslut de röda terminalerna först. Använd den röda startkabeln. Kläm fast ett på det urladdade batteriet först och sedan den röda terminalen på bra batteri.
 • Därefter ansluter du de negativa terminalerna. Anslut först den svarta kabeln på alla omålad metallyta på bilen # 2 är motorrummet. Detta kommer att fungera som jord. Anslut den andra änden till den negativa polen på bra batteri.
 • Gör en visuell kontroll av kablarna, se till dessa inte lösa på något sätt.
 • Starta motorn på bilen # 1. Lätt gasa för att öka RPM till ca 1.500. På så sätt kommer generatorn att ladda batteriet och ge tillräcklig spänning för att ladda bilen # 2 batteri tillfälligt.
 • Starta bilen # 2 motor. Så snart motorn startar, stäng av A / C eller värmare.
 • Låt båda motorerna gå i cirka fem minuter, för att ge det urladdade batteriet tillräckligt laddning.
 • Koppla startkablar. Lossa först den svarta terminalen på bil # 1, då marken på bilen # 2. Koppla sedan bort den röda terminalen på bil # 2 och sedan den röda terminalen på bilen # 1.

Hur man ansluter startkablar ordentligt. Stäng av bil # 1 motor.
Hur man ansluter startkablar ordentligt. Stäng av bil # 1 motor.

Observera att bilen # 2 förmodligen inte kommer att starta eller motorn skulle spotta ut om batteriet är helt dött. Rivstarta fungerar bara om det finns även en liten bit av laddningskapaciteten kvar på batteriet. Även frysta batterier kommer sannolikt att explodera när du försöker att få fart på bilen. För din egen säkerhet, använd skyddsglasögon och handskar när du arbetar med din bilens elsystem.